“Οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν”. Αυτήν την εξωφρενικά ξεδιάντροπη δήλωση έκανε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γερμαναράς Γκίντερ Έτιγκερ, αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό του εαυτό, όπως και την πραγματική φύση των αφεντικών του που κυβερνούν την Ευρώπη από το Βερολίνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή από έναν Ευρωπαίο μεγαλοϋπάλληλο με παχυλότατη αμοιβή στην οποία συνεισφέρουν και οι Ιταλοί ψηφοφόροι, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, υποχρεώνοντας ακόμα και ευρώφιλους να τον ανακαλέσουν στην τάξη, γιατί έτσι προφανώς κάνει κακό στο Ευρωϊερατείο, που επιχειρεί να τηρήσει τα προσχήματα δημοκρατικότητας τουλάχιστον στα λόγια.

Η Κομισιόν τήρησε αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι “οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος”.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησε “μια συγγνώμη ή την παραίτηση” του Έτιγκερ. Ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι ζήτησε την άμεση παραίτηση του Επιτρόπου, ενώ πολλοί άλλοι πολιτικοί και ενεργοί πολίτες έκαναν το ίδιο, με τα κοινωνικά δίκτυα να παίρνουν φωτιά του προκλητικού Γερμαναρά.

Ύστερα από τη γενική κατακραυγή, ο ακατανόμαστος Γερμανός μεγαλοϋπάλληλος της ΕΕ, μάζεψε την ουρά κάτω απο τα σκέλια του και ζήτησε ασμένως συγνώμη. Με νέα τους ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι,  “Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες”,  εξηγώντας ότι όταν αναφερόταν στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής. “Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος (σ.σ. της ΕΕ) έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία”, πρόσθεσε.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.