Τους κατηγορεί ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική της και προσωπικά κατά των Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου ασκεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε νέο κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο μουσικοσυνθέτης καταφέρεται εναντίον των δύο υπουργών χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και τους κατηγορεί ότι εξυπηρετούν συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Για τον μεν κ. Καμμένο υποστηρίζει ότι «μας οδηγεί σε πόλεμο με την Τουρκία», ενώ για τον κ. Κοτζιά ότι επιδιώκει η Ελλάδα να έχει ρόλο ισοδύναμο «με της Αλβανίας και των Σκοπίων». Και προσθέτει: «Δηλαδή να γίνουμε ο βασικός κρίκος των δυτικών βαλκανικών και νατοϊκών κρατών με ορίζοντα τη συμμετοχή μας σε μια εκστρατεία με στόχο τη διάλυση της Ρωσίας και του Ιράν».

Σε άλλο σημείο διερωτάται γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. «Γιατί δεν κάνουν ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα τι σκέφτεται ο λαός μας για τις δολοπλοκίες Κοτζιά – Καμμένου; Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι δικό μας αλλά… του ΝΑΤΟ. Και έτσι εξηγείται η υπερδραστηριότητα του Αμερικανού πρεσβευτή. Τα χαμόγελα. Τα εγκώμια. Και τα Drones που μας κάνουν τη χάρη να έχουν ως βάση τους τη Λάρισα».

Ο συνθέτης κλείνει τη νέα παρέμβασή του εκφράζοντας την προσωπική αγωνία του καθώς, όπως σημειώνει, διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της χώρας και του λαού: «Προσωπικά νιώθω διπλά ηττημένος. Ως άνθρωπος και ως Ελληνας. Γιατί όλα έχουν ένα όριο. Και ο καθένας από μας έχει μία προσωπική κόκκινη γραμμή, που δεν μπορεί να την περάσει. Και αν κάτι τέτοιο δεν έγινε ως τώρα, ασφαλώς θα γίνει εάν και όταν οι κυβερνητικοί πεισθούν ότι κάποιοι τους οδηγούν στο απόλυτο χάος. Το ίδιο θα γίνει και με τον ελληνικό λαό, που, όπως έχω πει, μπορεί να κάνει βήματα προς τα πίσω, αλλά, όταν νιώσει την πλάτη του να ακουμπά στον τοίχο, τότε ο Ελληνας γίνεται Ηρωας ή Ραγιάς.»

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.