Τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων έσπευσαν να χαιρετίσουν οι ΗΠΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τη χαρακτηρίζει «ιστορική», επισημαίνοντας ότι θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία των δύο χωρών.

Εξήρε μάλιστα την πολιτική βούληση που επέδειξαν οι δύο πρωθυπουργοί, αλλά και την μακροχρόνια προσπάθεια που κατέβαλε ο Μάθου Νίμιτς.

«Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και (σ.σ. τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ) Ζόραν Ζάεφ και χαιρετίζουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού. Αυτή η επίλυση θα ωφελήσει τις δύο χώρες και θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία.

Οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Χαιρετίζουμε επίσης την αφοσίωση του διαμεσολαβητή τουΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για τις συνεχείς προσπάθειές που κατέβαλε επί δύο δεκαετίες και πλέον για να τερματιστεί αυτή η διένεξη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, όπως ζήτησαν οι δύο χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.