Ύστερα από την ελληνική  λέξη “φιλότιμο” ( filotimo ), που έχει καταγραφεί στο διεθνές λεξιλόγιο, μια άλλη δική μας λέξη διαπρέπει διεθνώς : η “κολοτούμπα” ( kolotoumba).

Ο “κύριος” αυτός με το όνομα Πάνος Καμένος που εμφανίζεται στο βίντεο πιο κάτω εδώ, μόλις στις αρχές του 2018 δηλώνει ότι δεν υπάρχει “κυβίστηση”, δηλ. κολοτούμπα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

“Δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, ούτε νέα, ούτε βόρεια, ούτε άνω, ούτε με οποιοδήποτε προσθετικό επίθετο”, δηλώνει οργίλος μπροστά στο φιλονοήμων ακροατήριό του, σε μια από τις πολλές εκκρήξεις ηρωίκού πατριωτισμού στα λόγια που τον χαρακτηρίζουν.

Τώρα που τα Σκόπια ανακοινώθηκαν ως Βόρεια Μακεδονία,ο ίδιος “κύριος’ εξαφανίστηκε, ασκούμενος στο προσφιλές του άθλημα της κυβίστησης ή kolotoumpas.

Το φιλότιμο εξέλιπεν δυστυχώς, πτώχευσε μαζί με την πτώχευση της χώρας στην εποχή  της απόλυτης κολοτούμπας. Τόσες μεγάλες και πολλές κολοτούμπες δεν έχει ξαναζήσει ίσως ακόμα και η παγκόσμια πολιτική ιστορία. Τέτοια ξεφτίλα. Και όλα αυτά, για την καρέκλα ρε γαμώτο…Φτύστε τον, μην τον ματιάσετε τον παγκόσμιο πρωταθλητή της kolotoumpas

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.