Η άνοδος στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τράμπ, δείχνει ότι ο μέχρι πρότινος ήπιος οικονομικός και νομισματικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα, μεταβάλλεται σε ανοιχτή ρήξη, αφού οι  ΗΠΑ σήμεραδεν ανέχονται πλέον τις πονηρές οικονομικές πρακτικές της Γερμανίας και της Κίνας σε βάρος τους.

Ανατρέπουν τις διεθνείς συμφωνίες του δήθεν ελεύθερου εμπορίου και προωθούν έναν νέο εμπορικό προστατευτισμό προς όφελος των ΗΠΑ και των εθνών – κρατών και σε βάρος της παγκοσμιοποίησης, η οποία ευθύνεται για τις διεθνείς οικονομικές κρίεσεις και τη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων. Στο βαθμό που αυτό πλήττει τη Γερμανία,αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τη χώρα μας που υποφέρει κάτω από τον Γερμανικό οικονομικό ζυγό.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου δεν πρόκειται να παρέμβει σε βάρος της Ιταλίας στην πολύ πιθανή επερχόμενη σύγκρουσή της με τη Γερμανία, όπως έκανε ο προκάτοχός του Ομπάμα το καλοκαίρι του 2015 για την Ελλάδα και επέβαλλε την παραμονή μας στη γερμανοκρατούμενη ευρωζώνη. Με δεδομένες τις ανατροπές στις διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες, μπορεί να ελπίζουμε ότι, η αποδυνάμωση της Γερμανικής Ευρώπης στο κοντινό αύριο, θα φέρει ένα χαμόγελο ελπίδας και στη δύσμοιρη χώρα μας.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.