Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως σοβαροί και μορφωμένοι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα ότι, το ένοχο ελληνικό παρελθόν της κυβερνητικής κακοδιαχείρισης ευθύνεται για τα τεράστια σημερινά μας χρέη, που στην πραγματικότητα  εκτινάχθηκαν στην περίοδο της ευρωζώνης.Είναι  διαστροφικά στατιστiκό ψέμα ότι τα τεράστια σημερινά χρέη τα κληρονομήσαμε απο το παρελθόν.Μέγιστο ψέμα. Δείτε τα σχετικά ιστογράμματα της πορείας του χρέους από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που έχουμε επανειλημένα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας εδώ.

Πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους από τη δεκαετία του 1970 μέχρι το 2016 σύμφωνα με στοχεία της Eurostat

Παρόμοιες στατιστικές διαστροφές τις καταθέτουν συχνά- πυνά οι αργυρώνυτοι κατοχικοί δημοσιογράφοι. Τη δουλειά τους κάνουν τα ανθρωπάρια αυτά και είναι προφανώς άξιος ο μισθός τους.Όμως, όχι και να τις δεχόμαστε με ελαφριά καρδιά.

Οι Σημίτηδες και ΣΙΑ φυσικά και δεν αθωώνονται για την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες, τις μίζες, τη διαπλοκή που ανέδειξαν σε επιστήμη. Αλλά ακόμα και αν πετούσαν και πετάμε ευρώ από το παράθυρο σε καθημερινή βάση, αυτό δεν αρκεί για να εξηγήσει τα κολοσσιαία σημερινά χρέη που μας φόρτωσαν με  swaps, τοξικά ομόλογα, υψηλά επιτόκια και διάφορα χρηματιστηριακά κόλπα οι «δανειστές» για να μας κλέψουν τη χώρα.

Αν είχαμε κληρονομήσει τόσο τεράστια χρέη απο το παρελθόν, τότε γιατί μας ενέταξαν στην ευρωζώνη, όταν βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η υποψήφια χώρα να έχει μέτρια ή έστω ανεκτά χρέη ;

Και δικαιολογείται να έχει γίνει το 1953 κούρεμα και εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση των γερμανικών χρεών της τάξης του 600% του ΑΕΠ που οφείλονταν στο αιματοκύλισμα της υφηλίου και να μη γίνεται κάτι παρόμοιο για τα ελληνικά χρέη που περίπου διπλασιάστηκαν μετά το 2008 ;

Και ενώ εμείς καταγγέλουμε τις πολιτικές μας ηγεσίες για κακοδιαχείριση,και σωστά ως ένα βαθμό,τότε τι να πει κανείς για την επιστημονικού τύπου διαφθορά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που προωθούν την υπερτοφία των φορολογικών παράδεισων  την οικονομία του διεφθαρμένου χρηματιστηριακού τζόγου και επιχειρήσεις τύπου Seamens-Μιζενς; Οι δικοί μιζαδόροι πολιτικοί είναι μικροκλεφτρόνια μπροστά στους επιστήμονες Ευρωπαίους και Αμερικάνους.

Η εκτόξευση του χρέους από και μέσα στην ευρωζώνη

Το τεράστιο ελληνικό δημόσιο χρέος, όπως και αυτό άλλων χωρών κυρίως της ευρωπαϊκής περιφέρεις, έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στην ευρωζώνη.Το 2002 που η Goldman Sachs με τους Σημίτη-Παπαδήμο μας ενέταξαν στην παγίδα του ευρώ, το χρέος ανερχόταν σε 158 δις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Σήμερα 16 χρόνια μετά ανέρχεται σε 344 δις και αν συνυπολογιστούν και τα 52 δις του κουρέματος ελληνικών κυρίως ομολόγων από το PSI του 2012, υπολογίζεται σε σχεδόν 400 δις. Από την εποχή δηλ. της ίδρυσης του εληνικού κράτους το 1832, μετά από 186 ολόκληρα χρόνια, με δανεισμούς, στάσεις πληρωμών,και ρυθμίσεις χρεών, το ελληνικό δημόσιο χρέος έφτασε το 2002 να ανέρχεται σε 158 δις. Και μόλις σε 16 χρόνια σκαρφάλωσε κατά περίπου 240 δις.

Αποκλείεται το κούρεμα του χρέους μέσα στην ευρωζώνη

Το κούρεμα του χρέους αποκλείεται μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην οποία διογκώθηκε και διευρύνεται με διάφορα χρηματιστηριακά κόλπα, με swaps,τοξικά ομόλογα,επιτόκια κλπ.Φυσικά καμιά πιθανότητα δεν υπάρχει ώστα να καταφέρει η χώρα μας να έχει ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολιγισμό σε επίπεδα του 3,5% του ΑΕΠ. και επί πλέον, να υποχρεούται να καταβάλλει ετησίως συνολικά ποσά της τάξης του 15-20% στους ανελέητους δανειστές, όπως έχει αποφασιστεί στο Eurogroup της  15ης Ιουνίου 2017 και επιβεβεαιώνεται με τα επόμενα και το τελευταίο Eurogroup της 21 Ιουνίου 2018. Την αμέσως επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός σε μια παράσταση-φαρσοκωμωδία, έβαλε γραβάτα και έμπλεος ενθουσιασμού δήλωσε ότι, βγήκαμε από τα μνημόνια. Βγήκαμε δηλ. από τα χωρίς γραβάτα μνημόνια και μπήκαμε στα μνημόνια της γραβάτας.

Είναι καιρός να καταλάβουμε επιτέλους ότι, οι δανειστές μας εγκλώβισαν σε μια τεράστια «παγίδα χρέους» από την οποία μόνο με έξοδο από την  γερμανική «νεκροζώνη», υπάρχει ελπίδα να σωθεί η χώρα μας που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε, αφού και μέρος της πνευματικής μας ηγεσία, αν δεν υποτάσεται για ίδιον συμφέρον, παραπαίει σε καθεστώς σύγχυσης.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.