Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε χθες το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ  με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες έξι χωρών – στην πλειονότητά τους, μουσουλμανικών!

«Η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μια τεράστια νίκη για τον αμερικανικό λαό και το Σύνταγμα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος. Ενώ πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή είναι, επίσης, μια ώρα πλήρους δικαίωσης, έπειτα από πολλούς μήνες υστερικών σχολιασμών από τα μέσα ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς πολιτικούς, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να ασφαλίσουν τα σύνορά μας και τη χώρα μας».

Νωρίτερα, πάντως, χθες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως σταμάτησε προσωρινά η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα σύνορα με το Μεξικό. Πολιτική βάσει της οποίας τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών χωρίζονταν από τους γονείς τους την ώρα που εκείνοι συλλαμβάνονταν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ασφάλειας Συνόρων, Κέβιν Μακ Αλίναν, οι συνοροφύλακες προσωρινά σταμάτησαν να συλλαμβάνουν τους παράτυπους μετανάστες και να τους παραδίδουν στις δικαστικές Αρχές, εφαρμόζοντας επί της ουσίας την πολιτική που ίσχυε επί προεδρίας Ομπάμα, η οποία εξοργίζει τον πρόεδρο Τραμπ. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Λευκός Οίκος -διά της εκπροσώπου του Σάρα Χάκαμπι- τόνιζε πως δεν πρόκειται για αλλαγή στάσης από πλευράς της κυβέρνησης, αλλά για μέτρο ανάγκης, καθώς οι Αρχές των συνόρων δεν διαθέτουν πλέον ούτε το αναγκαίο προσωπικό ούτε και τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φτάνει καθημερινά είναι τεράστιος.

Πηγή:http://www.dimokratianews.gr/

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.