Ισόγεια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων στο Βύρωνα βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Τιμή πρώτης προσφοράς 9.500 ευρώ, 95 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αν και ο ιδιοκτήτης της κατοικίας χρωστάει σημαντικά συνολικά ποσά σε τράπεζες και στην Εφορία, το ακίνητο εκποιείται από τον Δήμο Αθηναίων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5.344,77 ευρώ.Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον και βρεθεί αγοραστής για την κατοικία, τότε ο οφειλέτης θα ξεχρεώσει στον Δήμο αλλά θα εξακολουθεί να εμφανίζεται κόκκινος στις τράπεζες και την Εφορία.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το ακίνητο αυτό να έχει την τύχη χιλιάδων ακινήτων που βγαίνουν στο “ηλεκτρονικό σφυρί”. Περισσότερα από  τα μισά απ’ αυτά που εκποιούνται παραμένουν στα αζήτητα.Δεν εμφανίζεται κανένας ενδιαφερόμενος που να θέλει να τα αποκτήσει, με αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί να κηρύσσονται άγονοι.

Η κατοικία του Βύρωνα θα μπορεί να βγει ξανά στο “ηλεκτρονικό σφυρί” ύστερα από 40 ημέρες στην ίδια τιμή. Εάν όμως και πάλι ο πλειστηριασμόςλήξει άκαρπος, τότε το “ηλεκτρονικό σφυρί” θα χτυπήσει για τρίτη φορά μετά από λίγες ημέρες.

Από τον Σεπτέμβριο το σκηνικό για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλάζει. Ενεργοποιούνται διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών. Όπως απαιτούν οι κατοχικές δυνάμεις των δανειστών, οι τράπεζες τελικά θα διακρατούν την ιδιοκτησία πολλών ακινήτων τα οποία θα εκποιούν μαζικά έναντι ευτελούς τιμήματος σε fund -Γύπες.Έτσι σχετικά σύντομα, μεγάλο μέρος της περιουσίας Ελλήνων πολιτών θα περάσει σε ξένα αρπαχτικά.

Η ιδιωτική και η δημόσια περιουσία της χώας μας ξεπουλιέται μισοτιμής, δόξα να έχει το “πάση θυσία στο ευρώ”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.