Είναι περισσότερο από σαφές ότι, ο Ντόναλντ Τράμπ, θεωρεί τη Γερμανία εχθρό της χώρας του και αυτό το έχει καταστήσει γνωστό με πολλές σκληρές δηλώσεις και πράξεις του. Σταθερός υποστηρικτής των πατριωτικών δυνάμεων που αναπτύσσονται ραγδαία στην Ευρώπη με εμπροσθοφυλακή την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Γαλλία κλπ., φίλος του Φάρατζ, υπέρμαχος του Brexit όπως και του Grexit, υπενθυμίζεται ότι,έχει τονίσει πως “η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και τα χρέη της να τα πληρώσει η Γερμανία”. 

Η ενεργός αντιπαλότητα του Ντόναλντ Τράμπ με την Ευρώπη της  Γερμανίας, ανεξάρτητα με το τι σκέφτεται ο καθένας για τον ίδιο, αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τις αλυσίδες με τις οποίες μας έχει δέσει η σύγχρονη οικονομική γερμανική κατοχή. Το ίδιο ωφέλιμο για τη χώρα μας είναι  και το φλερτ της Τουρκίας του Ερντογκάν με τη Ρωσία, το οποίο δεν γνωρίζουμε βέβαια ακόμα που θα καταλήξει.

Επιπλέον, όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, στην πράξη η συμμετοχή Αμερικάνικων οικονομικών συμφερόντων στις ελληνικές τράπεζες,στην ενέργεια και αλλού, αποτελεί μια δεδομένη βάση προς όφελος της χώρας μας. Επίσης, στο  στενό περιβάλλον του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, υπάρχουν πολλοί Έλληνες ομογενείς ικανοί να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας με την ηγεσία του Λευκού Οίκου.

Είναι προφανές ότι, ο Αλέξης Τσίπρας, που είχε ανοήτως επιτεθεί προσωπικά στον Τράμπ πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, δεν ήταν  αρκούντως κατάλληλος για το σκοπό αυτό. Παρόμοιες ή και ποιο ισχυρές αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από οικογενειακή παράδοση και όχι μόνο, είναι προσκολλημένος στο άρμα του Βερολίνου και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Αν ο Ντόναλντ Τράμπ επανεκλεγεί, όπως είναι το πιθανότερο, για δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του 2020, θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές διεθνείς ανατροπές.Και πάνω από όλα η κατάρρευση της Ευρώπης της Γερμανίας και η απαλλαγή της χώρας μας από τη νεο-γερμανική κατοχή. Ανάλογες ανατροπές είναι προβλέψιμες και για το εδώ εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, με τα κατεστημένα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να οδεύουν σε συρρίκνωση ή και στο τέλος τους, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σήμερα.

2 COMMENTS

  1. Που είναι όμως η απαλλαγή;… Και πως κ με ποιους…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.