Συνεχίζεται η δημοσκοπική καθίζηση για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον συνασπισμό CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές), όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση. Την ίδια στιγμή, το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα  «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αυξάνει συνεχώς τη δύναμή του και ως ανερχόμενη αξιωματική αντιπολίτευση προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον.

Ο συνασπισμός CDU/CSU έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 30% (στο 29%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD.Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες, βρίσκονται καθηλωμένοι στο 18%. Συνεπώς, τα τρία κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία, με το 47% που συγκεντρώνουν, δεν θα κατόρθωναν να συγκροτήσουν κυβέρνηση στη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, το AfD βλέπει τα ποσοστά του να σταθεροποιούνται στο υψηλό 17%, εκμεταλλευόμενο τους τριγμούς στη γερμανική κυβέρνηση με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα. Παράλληλα, το 74% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το μέχρι στιγμής έργο της γερμανικής κυβέρνησης.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.