Ο κύριος Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που παρέδωσε όλη την εθνική περιουσία στο κατοχικό ταμείο των ξένων. Γιατί το έκανε αυτό; Η απάντησή του είναι τόσο ακατανόητη όσο αυτή του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, όταν ερωτήθηκε γιατί δέχθηκε να περιληφθεί στο Μνημόνιό του η πρόνοια περί υπερταμείου στο οποίο θα παραδιδόταν όλος ο εθνικός πλούτος της Ελλάδος: «σας είπα να βάλετε το χέρι σας άφοβα στην μηχανή του κιμά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα καταστρεφόσασταν»…

Όσο η ελληνική πατριωτική ευαισθησία απασχολείται με την διαπραγμάτευση για το όνομα των Σλαβο-Βούλγαρων γειτόνων μας, ο κύριος Τσίπρας έφερε και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζουν με άγρια χαρά τον κατάλογο όλων των απαιτήσεων που αρνήθηκαν στους ξένους οι προηγούμενοι πολιτικοί μας. Η πιο σκανδαλώδης από τις πρόνοιες του πολυνομσχεδίου είναι η εκχώρηση όποιου εθνικού κεφαλαίου έμεινε στο Υπερταμείο, καθιστώντας το ένα πραγματικό Κατοχικό Ταμείο.

Η υφαρπαγή του εθνικού πλούτου των Ελλήνων ήταν ο στόχος κάποιων ξένων από αυτούς που μας επέβαλαν το Μνημόνιο. Σήμερα, το Κατοχικό αυτό Ταμείο ονομάζεται Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΠ).Στην ιστοσελίδα του (www.hcap.gr), διαβάζουμε πως «λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας».

Καταστατικός του σκοπός είναι η διαχείριση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος. Μεγάλοι διεθνείς επιχειρηματίες βρήκαν σ’ αυτό το κατάλληλο όχημα για την υποτίμηση της ελληνικής κρατικής περιουσίας την οποία και αποκτούν επί πινακίου φακής. Έτσι καταλαβαίνουν αυτοί τον πρώτο καταστατικό σκοπό του υπερταμείου: «να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της Ελλάδας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». 

Ο δεύτερος στόχος του κατοχικού ταμείου είναι «να συμβάλλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας». Τα ψίχουλα που δίνουν στην Ελλάδα για την περιουσία που της πήραν, τα παίρνουν κι αυτά για να πληρωθεί το χρέος.Γι αυτό και οι ξένοι δεν θα προχωρούσαν ποτέ σε οποιαδήποτε περικοπή χρέους χωρίς πρώτα να πάρουν όλα τα υπάρχοντα της Ελλάδος. Όταν τελειώσουν με την ιδιοποίηση όλης της εθνικής μας περιουσίας, θα κάνουν το μεγάλο παζάρι:

«Κοντεύει η ώρα που θα πρέπει να πληρώσετε γιγάντιες δόσεις χρέους. Δώστε μας τα πετρέλαια και το αέριο των θαλασσών σας. Αν μείνει κάποιο υπόλοιπο, εδώ είμαστε».

Η αποστολή που εκπληρώνει ο κύριος Τσίπρας είναι καθοριστικής σημασίας για την εκχώρηση της εθνικής μας περιουσίας. Δέχθηκε να υλοποιήσει αυτό που υπέγραψε ο κύριος Παπανδρέου. Στο κατοχικό ταμείο περιλαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που έχει τις ελληνικές κατ’ όνομα τράπεζες, το Ταμείο Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) που έχουν τα ακίνητα και τις εγκαταστάσεις.

Το ΕΕΣΥΠ, το επίσημο όνομα του κατοχικού ταμείου ελέγχεται πλήρως από τους ξένους. Με το πολυνομοσχέδιο που έφερε ο κύριος Τσακαλώτος στην Βουλή, εκμηδενίζεται και η ελάχιστη συμμετοχή της Ελλάδος στην διαχείρισή του. ΟΣΕ, Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές που δεν είχαν παραδωθεί, εκχωρούνται και αυτές στο κατοχικό ταμείο. Θα αποτιμηθούν, θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα μας τα πάρουν κι αυτά για ένα πιάτο φακή.

Όμως δεν σταματάει εδώ αυτή η μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής περιουσίας που έγινε ποτέ εν καιρώ ειρήνης. Πάγια τακτική των νέων ιδιοκτητών των επιχειρήσεων που μας πήραν είναι η «ανακάλυψη» παθητικού, ζημιών και ντουλαπιών με σκελετούς. Έτσι, οι γνώριμοι για την κερδοσκοπική τους σχολαστικότητα Ευρωπαίοι φίλοι μας παραπονιούνται στο κατοχικό ταμείο και επιδιώκουν να μην πληρώσουν ούτε το τίμημα εξαγοράς που είχει συμφωνηθεί. Σέρνουν το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια, να δικαστεί με νόμους που οι ίδιοι έχουν παραγγείλει και να καταδικαστεί επειδή συχνά ο δικηγόρος του ελληνικού δημοσίου ίσως και να νύσταζε, να μην είχε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να χασμουριώταν πάνω στην κρίσιμη κουβέντα, ή να είχε πάει στην τουαλέτα…

«Με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όλα ήταν πιο εύκολα» (Γερούν Ντάισελμπλουμ).

Πηγή : Αριστεία

3 COMMENTS

 1. Σωστά τα λέτε. “Εκχώρηση εθνικής περιουσίας”.
  Εδώ και λίγα χρόνια λοιπόν ξεπουλιούνται τα πάντα. Ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς καμιά αιτία. Και όταν αναφέρομαι σε ξεπούλημα, πωλούνται όλα με τιμές της πλάκας, άρα ξεπουλιούνται.
  Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά).
  Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ κλπ.
  Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει.
  Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.
  Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δικιά μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
  Άρα λοιπόν, οι υδρογονάνθρακες αποτελούν την …αιτία του Ελληνικού προβλήματος.

  Και αναφέρθηκα σε αυτά που δήθεν χρωστάει η Ελλάδα και άρα στο δήθεν χρέος μας, αφού το 65 με 70% του προέκυψε από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών μας. Κάτι που δεν είναι δουλειά της Ελλάδας αφού η Ελλάδα δεν εκδίδει το χρήμα. Όπως η ΕΚΤ ανακεφαλαιοποιεί τελευταία τις τράπεζες στην Ισπανία…
  Επίσης, με παράδειγμα την Ισλανδία το χρέος μας διαγράφεται από τα διεθνή δικαστήρια…
  Άσε που δεν έχουμε κάνει ακόμα λογιστικό έλεγχο του χρέους…
  Ο λογιστικός έλεγχος θα διαπιστώσει ότι έδωσε η χώρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ στις ιδιωτικές μας τράπεζες.
  Αναφέρθηκα στην Ισλανδία αφού το κόλπο εκεί με τις δήθεν αναγκαίες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών τελείωσε, όταν ο πρόεδρός της αρνήθηκε να το συνεχίσει. Ο κύριος Γκρίμσον έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει, βάσει Ισλανδικού συντάγματος. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζες και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
  Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
  Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή (για τα χρέη αυτά). Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
  Σε εμάς ξεκίνησαν το κόλπο με τις “κρατικές εγγυήσεις”, τα 23 δις του Καραμανλή και συνεχίστηκε με τις “ανακεφαλαιοποιήσεις”.
  Και επειδή κανένας δεν μας λέει για τις δήθεν ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και τα πολλές δεκάδες δις που χρειαστήκαμε για αυτό το λόγο και αυτά προστέθηκαν στο χρέος μας, θα κάνω εγώ μια απλή …προσθαφαίρεση για να αποδείξω αυτό που δεν θέλει η κυβέρνηση να αποδείξει.
  (Και δεν κάνει και επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους μας)

  Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις. Πριν σχεδόν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ. Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.
  Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Και οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
  Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
  Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

  Σύνολο 290 δις – 23 δις – περίπου 70 δις – 58 δις = λιγότερο από 140 δις

  Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε να είναι ούτε 140 δις. Και τα περίπου 20 δις το χρόνο που συνεχίζουμε να δίνουμε και μετά τη λήξη των μηδενικών επιτοκίων, για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 340 δις, θα έπρεπε να μειώνουν κανονικά το πραγματικό χρέος των ούτε 140 δις. Και όχι να είναι μόνο οι τόκοι για το δήθεν Δημόσιο χρέος μας των 340 δις. Και άρα αυτό το πραγματικό χρέος μας των ούτε 140 δις θα έπρεπε με τα 20 δις το χρόνο που δίνουμε, να τείνει προς το μηδέν…

  Αυτά τα περίπου 200 δισεκατομμύρια Ευρώ (340 που είναι τώρα το χρέος μας, συν τους τόκους που δίνουμε τα τελευταία χρόνια, μείον ούτε 140 που θα έπρεπε να είναι), περίπου το 65% του Δημοσίου χρέους, τα έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς, δήθεν για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας στην ουσία όμως προς Γαλλία και Γερμανία…
  Αφού ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε το 2015, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
  https://www.youtube.com/watch?v=w48B5iz8u4Y
  Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα …240 δις;

  Επειδή πολλοί πιστεύουν ότι πράγματι χρηματοδοτήσαμε τις τράπεζές μας, θα εξηγήσω γιατί δεν έπρεπε μόνοι μας να χρηματοδοτήσουμε το τραπεζικό μας σύστημα:
  Αυτό που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών (ανακεφαλαιοποιήσεις και κρατικές εγγυήσεις) την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα.
  Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
  Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
  Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα.
  Θα έπρεπε…
  Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
  Και προσέξτε, γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών.
  Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν:
  Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, ακόμα και από τις συνολικές καταθέσεις μας, τόσο σύντομα για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, με συνεργάτες το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας αρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
  Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα για …ανακεφαλαιοποίηση και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν, ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.

  • Θα γράψω και τον λόγο για τον οποίο γίνονται όλα αυτά:
   Ο Κούστε Ρόϊτερ (αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens) κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελέα του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
   Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1.
   Τον οποίο τώρα κανείς δε τον ψάχνει, για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη.
   Και όχι για άλλο λόγο, θα έπρεπε να διώκεται αφού οι μίζες είναι παράνομες και τιμωρούνται με φυλάκιση.
   Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή του βοηθού του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη.
   Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της, απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά…

   Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες.
   Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε άλλες …πολιτισμένες χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων (αλλά και των εισαγωγέων, για να μη …μιλήσουν).
   Άρα αυτές τις μίζες (αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς…
   Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, όταν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.
   Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πωλείται στη Γερμανία 1,80Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00Ευρώ, στη Γαλλία 2,20Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50 Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.
   Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές που αναγράφουν στα τιμολόγια είναι τόσο διαφορετικές από τις τιμές που αγοράζουν όλοι οι άλλοι λαοί;
   Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
   Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
   Είχε και μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο.
   Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.

   Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
   Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
   Άρα, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο.
   Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί …κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας.Και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ.
   Δήθεν φοβόμαστε ότι θα μας βγάλουν από το Ευρώ…

 2. Αυτός ήταν -πέρα απ’ όλα τ΄άλλα!.. Και θέλει να συνεχίζει να κυβερνάει

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.