Ανοχύρωτη χώρα είναι η Ελλάδα όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του ΟΗΕ και της ΕΛΑΣ σχετικά με τη μαζική εισβολή Μουσουλμάνων μεταναστών απο την Ασία και την Αφρική. ι εισβολέις – έποικοι περνούν στη χώρα μας ελεύθερα απο τα σύνορα της Τουρκίας η οποια τους προωθεί συστηματικά εδώ. Ο Έβρός, το υποτιθέμενο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της ελληνο-τουρκικής μεθορίου,  έχει μετατραπεί σε κύρια πύλη εισόδου και η Εγνατία σε λεωφόρο λαθραίας διακίνησης χιλιάδων παράνομων μεταναστών.
Και αν στα θαλάσσια σύνορα, υπάρχει το έωλο δικαιολογητικό ότι δεν μπορούμε να τους απωθήσουμε, (αφού όπως έχει αναφέρει ο Αλέξης στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα), στον Έβρο αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη πολιτική ανοικτών θυρών και πρόσκλησης αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής  Οργανισμός Μετανάστευσης περίπου 18.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά ξηράς από τον Ιανουάριο, εκ των οποίων οι  12.166 από τον Έβρο! Συγκριτικά, από την ίδια διαδρομή  είχαν καταγραφεί  στη διάρκεια ολόκληρου του 2017 περίπου 5.550 αφίξεις διά ξηράς.Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ με νεότερα στοιχεία αναφέρει ότι το πρώτο 5μηνο του 2018 πέρασαν «παράνομα»στην Ελλάδα 34.800 αλλοδαποί σε σχέση με τους 19.410 που είχαν περάσει το 2017.

Την πολιτική των ανοικτών συνόρων επιβεβαιώνει ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής «πολιτικής» Δ.Βίτσας ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως από τη Μόρια στη Λέσβο έφυγαν 3.500 άτομα προφανώς με προορισμό την Αθήνα, ενώ ενώ είχαμε 5.500 νεοαφιχθέντων.

Σε συνέντευξή του στον Real FM o κ. Βίτσας δήλωσε χωρίς να ιδρώνει το αυτί του τα εξής ακαταλόγιστα :«Οι μεταναστευτικές ροές τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με αυτούς του 2017, ήταν περίπου διπλάσιες. Αυτό δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά. Στη Μόρια, έφυγαν περίπου 3.500 άνθρωποι κι ήρθαν από την απέναντι ακτή 5.500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια.Βεβαίως, εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούριες θέσεις στην ενδοχώρα, όπως και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά και πάλι εξαρτόμαστε από τις ροές.Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες μέρες από τη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα κι ήρθαν άλλοι 200.Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα» πρόσθεσε ο αξιότιμος “φιλάνθρωπος” Υπουργός μας.

Να τον χαιρόμαστε

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.