Tο κατοχικό καθεστώς έχει ενεργοποιήσει έναν απλό  τρόπο για να συμπιέσει την παρουσία του Ευρωσκεπτικισμού και του  ανερχόμενου ρεύματος υπέρ της δραχμής στη χώρα μας. Στα κεντρικά ΜΜΕ έχει δοθεί εντολή να μην συζητούν την υπόθεση ευρώ ή δραχμή και να μην καλούν σοβαρούς ευρωσκεπτικιστές και εκφραστές του εθνικού νομίσματος. Μόνο στα μικρά και περιφερειακά κανάλια ακούγονται σποραδικά κάποιες φωνές κατά της ΕΕ και υπέρ της δραχμής, οι οποίες όμως χάνονται και απαξιώνονται από τη μικρή ακτινοβολία των καναλιών αυτών και το πλήθος των ετερόκλητων προσκεκλημένων που ζαλίζουν τον κόσμο με άσκοπη και συχνά ανερμάτιστη πολυλογία.

Το ευρωβαρόμετρο

Η πλέον αδιαμφισβήτητη δημοσκόπηση για τις αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών για την ΕΕ και την ευρωζώνη είναι το ευρωβαρόμετρο που διενεργείται με παραγγελία και εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα βασικά συμπεράσματα για την Ελλάδα της σχετικής δημοσκόπησης                                                                      ( βλ.http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion, βλ. και σχετική δημοσίευση στην Ο.Δ)), είναι, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα ανατρεπτικά ευρήματα:

  • 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι τα συμφέροντα της χώρας μας δεν λαμβάνονται αρκούντως υπόψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες πολίτες, έχουν αρνητική εικόνα για την Ευρωπαϊκή Ένωση,καταγράφοντας το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό σε ευρωπαϊκό επίπεδο (στην έκθεση του Ευρωβαρόμετρου αναφέρεται η σχέση 4 στους 6)

  • 7-8 στους 10  των Ελλήνων (74%) δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση,  καταγράφοντας πανευρωπαϊκά το υψηλότερο ποσοστό δυσπιστίας απέναντι στο θεσμό

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται τα θεσμικά όργανα της ΕΕ (το 68% δεν εμπιστεύεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 72%, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το 75% την  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)

  • Η πλειοψηφία των Ελλήνων (52%), δεν αισθάνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  • Το 61% των Ελλήνων, δεν ταυτίζονται με την ευρωπαϊκή σημαία

  •  9 στους 10 των Ελλήνων  ( 91%), αναπολούν το παρελθόν (της δραχμής) θεωρώντας ότι, η συνολική κατάσταση των ίδιων και της Ελλάδας γενικότερα ήταν καλύτερη

Οι δημοσκοπήσεις

Στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τις  συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, σε όλες τις πρόσφατες έρευνες των πολιτικών τάσεων της κοινής γνώμης, απουσιάζει  το καίριο ερώτημα για το ευρώ και τη δραχμή. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που αναφέρονταν στο θέμα αυτό της Public Issue, της  ALCO κλπ., που δημοσιοποιήθηκαν μέχρι τον Μάρτιο 2017, ύστερα από την αφαίρεση των απαντήσεων «δεν ξέρω,δεν απαντώ» έδιναν πλειοψηφικό το ρεύμα υπέρ της δραχμής. Απο τότε το σχετικό ερώτημα απουσιάζει από τις σχετικές δημοσκοπήσεις, εκτός από ορισμένες που δεν προέρχονται από το κύκλωμα των γνωστών δημοσκοπικών εταιρειών.

Οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι φυσικό να προσαρμόζουν τα συμπεράσματά τους ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών τους. Όμως, δεν μπορούν να αλλοιώσουν εντελώς τα ευρήματα τους γιατί τότε θα καταστούν εντελώς αναξιόπιστες. Έτσι, είναι προτιμότερο να εξαφανίσουν καυτά ερωτήματα όπως αυτό που αφορά την απήχηση της προσφυγής στο εθνικό νόμισμα ως λύση στα αδιέξοδα της χώρας.

Γνωρίζουμε από εκμυστηρεύσεις ανθρώπων παρόμοιων εταιρειών ότι, σε μυστικές δημοσκοπήσεις, οτι ο ευρωσκεπτικισμός και  το ρεύμα υπέρ της δραχμής είναι αλματωδώς ανερχόμενο.Το ίδιο ισχύει και με τη γενικότερη αίσθηση που υπάρχει για το ίδιο θέμα. Σοβαροί πολίτες απόλυτα εχθρικοί για το εθνικό νόμισμα στο παρελθόν, έχουν αναθεωρήσει τις θέσεις τους και τις εκμυστυρεύονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια λογική πραγματικότητα, αφού μόνο ωφελειμένοι ή “ψεκασμένοι” από το ευρωμνημονιακό καθεστώς, μπορεί να να δέχονται τώρα πια ότι, θα υπάρξει αναστροφή της ελληνικής τραγωδίας με τη συνεχόμενη χειροτέρευση των μνημονιακών και μεταμνημονιακών μέτρων σε βάρος της χώρας.

Έτσι, το κατοχικό καθεστώς παίρνει αναβολή ύπαρξης και ετοιμάζει τη διάδοχο κατάσταση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνεχίσει το ευρωμνημονιακό μαστίγωμα των Ελλήνων πολιτών, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή μέσα στον ευρωμονόδρομο. Συμπληρωματικά,  το κατοχικό καθεστώς αναδεικνύει χρήσιμους δορυφόρους τύπου Λεβέντη, Ποτάμι κλπ.

Η χωρίς στόχο διαμαρτυρία ευνοεί το ευρωκαθεστώς

Το τεράστιο πλήθος των κατ’ όνομα αντιστασιακών  ψευτο-μεταρρυθμιστικών,προσωποπαγών κομμάτων και αποκομμάτων που ομνύουν στο ευρώ, είναι καλοδεχούμενο από το κατοχικό καθεστώς. Η ανέξοδη, αδιέξοδη και χωρίς στόχο διαμαρτυρία, όχι μόνο ενοχλεί αλλά αντίθετα είναι επιθυμητή ως αναγκαία βαλβίδα εκτόνωσης της δίκαιης αγανάκτησης των πολιτών. Ο μεγάλος κίνδυνος και εχθρός του κατοχικού καθεστώτος είναι η αμφισβήτηση της ραχοκοκαλιάς του, που δεν είναι άλλος από την κατοχή της χώρας μέσα από τον έλεγχο του νομίσματος και των τραπεζών. Γι’ αυτό και οι σοβαροί δραχμηστές φιμώνονται  συστηματικά. Και επιπλέον, δε διαθέτουν οικονομικά και και μιντιακά μέσα για να διαδόσουν πλατιά την άποψη που εκπροσωπούν.

Το πλειοψηφικό ρεύμα του ευρωσκλεπτικισμού και της δραχμής δεν εκπροσωπείται στη Βουλή !

Απόδειξη της αντιδημοκρατικότητας και της τεράστιας επηροής που ασκεί το κατοχικό καθεστώς μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τις συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων και τους πρόθυμους ακόλουθους, δημοσιογράφους, αναλυτές, ινστρούκτορες, είναι το γεγονός ότι, η άποψη υπέρ της δραχμής που εκφράζει την πλειοψηφία ή έστω τεράστιο μέρος του ελληνικού λαού, δεν έχει εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Αυτό αποτελεί όχι μόνο επιτυχία του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και αδυναμία ενιαίας πολιτικής συσπείρωσης των σοβαρών υποστηρικτών του εθνικού νομίσματος.

Το τραγικό για τη χώρα είναι ότι ο Ευρωσκεπτικισμός και το μέτωπο της δραχμής, δεν έχει ενιαία ισχυρή Κινηματική εκπροσώπηση από κανονικούς, λογικούς ανθρώπους του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου. Όμως, αυτό αργά ή γρήγορα δεν μπορεί παρά να γίνει πράξη. Και τότε μπορεί να ελπίζουμε για την ανάσταση της χώρας.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.