Η αντι-ευρώ κυβέρνηση της Ιταλίας απέριψε το τελεσιγραφο των Βρυξελών-Βρολίνου με το οποίο δινόταν προθεσία  στη Ρώμη  μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να προβει σε “διορθωτικές κινήσεις” στον προϋπολογισμό,

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.

Την ιδία ώρα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη τόνισε ότι«αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά… Δεν συγκρίνω την Ελλάδα με την Ιταλία, πρόσθεσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα”.

Ο «αλκοολοκός» Ζ.Κ.Γιούνκερ, όπως τον χαρακτήρισε ο Μ.Σαλβίνι εμμέσως πλην σσαφώς, επισήμανε ότι «έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων».

Στη σύγκρουσή της χωρίς “κολοτούμπες’ με τις Βρυξέλες – Βερολίνο, η αντ-ευρώ Ιταλική κυβέρνηση, στηρίζεται στς ακόλουθους τρεις παράγοντες :

Κατά πρώτο λόγο, στην εράστια δημοφιλία της και την εκλογική της βάση. Η πρώτη ξεπερνά το 75% και η δεύτερη το 65% βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων του Μαρτίου. Είναι η κυβέρνηση με την μεγαλύτερη εκλογική βάση στην Ε.Ε.

Κατά δεύτερο, στη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, ο οποίος  δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Κόντι στο πρόσφατο ταξίδι του τελευταίου στην Ουάσιγκτον ότι «Οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στην Ιταλία για να σπάσουν τα δεσμά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών»

Και τριτο, στο ότι σε επτά μήνες με τις ευρωεκλογές του Μαίου 2019, θα υπάρξουν ανατρεπτικές στις ισοροπίες του ευρωκοινοβουλίου με την αλαντώση αύξηση της δύναμης των ευρωανατρεπτικών δυνάμεων και την αποδυνάμωση της γερμανικής κυριαρχία ςστην Ευρώπη.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.