Θεόδωρος Κατσανέβας

Πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται και εισάγουμε, μεταξύ άλλων, πορτοκάλια από την Αργεντινή,σκόρδα από την Κίνα,μανταρίνια από το Μαρόκο κλπ. Κάποιοι εξυπνάκηδες βρίσκουν την αιτία. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια λένε οι εξυπνακίζονται ανόητοι. Και ορισμένοι απ’ αυτούς προβάλουν εαυτούς ως «σωτήρες» θαυματοποιούς. Ισχυρίζονται ότι, αν αυτοί κυβερνούσαν θα κατάφερναν ως δια μαγείας να κάνουν την Ελλάδα να δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι. Και ας μην έχουν ποτέ τους δουλέψει οι ίδιοι,  ή τουλάχιστον δεν έχουν αποδείξει στην πράξη αυτές τις θαυματουργές τους ικανότητες.

Αλίμονο. Έχουμε γεμίσει με θαυματοποιούς σωτήρες-ασώματες κεφαλές, οι οποίο φτιάχνουν κόμματα, κομματίδια, ομάδες και ομαδίτσες που θα σώσουν δήθεν την Ελλάδα με τις μαγικές ικανότητες των επικεφαλής τους μέσα στην ευρωζώνη. Αντί να προβάλλουν σοβαρές θέσεις, αμολάνε διάφορες επαναστατικές παρλάτες και αρλούμπες και προτείνουν τον “θαυματοποιό” εαυτό τους ως τη λύση του προβλήματος. Αυτοί ξέρουν πως θα μας σώσουν από τα μνημόνια και την ευρωκατοχή μέσα…στην ευρωκατοχή.

Οι αστείοι αυτοί τύποι δεν απαντούν στο βασικό όσο και απλό ερώτημα : γιατί  δεν οργανώνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις για να μαζέψουν τα πορτoκάλια, τα σκόρδα κλπ. μαζί με προκομένους Ευρωπαίους ή και μετανάστες που μπορούν ελεύθερα να δουλέψουν στη χώρα μας;
Αλλά ας τελειώνουμε με τα αστεία και τους αυτόκλητους  “σωτήρες” θαυματοποιούς. Η νεο-γερμανική κατοχή μας καταστρέφει. Η ευρωφυλακή μας σκοτώνει. Κανένας “θαυματοποιός” δεν μπορεί μέσα σε μια φυλακή να κάνει θαύματα. Αν κάνει τον ζόρικο θα τις αρπάξει χοντρά από τους φύλακες με ή χωρίς εντολή του διευθυντή. Και αν κάνει τον καλό και τον ρουφιάνο, ο ίδιος μόνο και κανένας άλλος, θα τρώει λίγο καλύτερα. Αλλά θα παραμείνει φυλακισμένος.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.