Οι “δανειστές” υφαρπάζουν την εκκλησιαστική περιουσία. Αυτό είναι το πραγματικό αίτιο της συμφωνίας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την υποτιθέμενο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, την μεταφορά της μισθοδοσίας των κληρικών στην ευθύνη της ηγεσίας της εκκλησίας και το διαμοιρασμό της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας κατά 50% ανάμεσα στην εκκλησία και το κράτος.

Οι κληρικοί έχουν ξεσηκωθεί και πολύ σωστά, γιατί με τον τρόπο αυτό, θα υπόκεινται στην απόλυτη εξουσία των κατά τόπους Μητροπολιτών, οι οποίοι θα ελέγχουν την μισθοδοσία, τις προσλήψεις και την απόλυσή τους. Από την άλλη μεριά, η ηγεσία της εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες, για εκ διαμέτρου αντίθετο λόγο, διάκεινται ευμενώς στην επικείμενη συμφωνία. Πρόκειται για μια συναλλαγή που βολεύει την κυβέρνηση αλλά και το ανώτερο εκκλησιαστικό κατεστημένο.

Η  ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Με την «πονηρή» συμφωνία, η μισή εκκλησιαστική περιουσία θα μεταφερθεί στο Υπερταμείο και από εκεί στα “ξένα “αρπακτικά που λιμαίνονται τη χώρα μας. Αυτό το αποκαλύψαμε στην “Οδό Δραχμής” όταν διέρρευσε η αρχικά μυστική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο στις 3/10/2018. Αμέσως μετά, μεθοδεύτηκε «διαρροή» από κύκλους του Μεγάρου Μάξιμου, η οποία ανέφερε πως η συνάντηση αφορούσε την εκκλησιαστική περιουσία, τον διαμοιρασμό της με το κράτος και την αξιοποίησή της.

Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι, πριν από τη συνάντηση αυτή, είχαν επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο εκπρόσωποι των δανειστών οι οποίοι τον πίεσαν για τον ίδιο σκοπό. Είναι προφανές ότι οι Βρυξέλες είχαν και έχουν βάλει στο μάτι, την εκκλησιαστική περιουσία και με μεσάζοντα τον πρωθυπουργό,μεθοδεύουν την υφαρπαγή της. Στην πραγματικότητα το Ευρωϊερατείο επέβαλλε την συμφωνία της κυβέρνησης με την εκκλησία για να υφαρπάσουν οι δανειστές την εκκλησιαστική περιουσία

Έτσι φτάνουμε στο σημείο όπου εκτός από όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και τράπεζες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, αλλά και δρόμους, πλατείες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες,δημόσια νοσοκομεία, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς ΚΑΠΗ, νεκροταφεία ( ! ), κτίρια Υπουργείων,κάθε είδους δημόσια κτήματα και κτίρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που υφαρπάζονται για πώληση ή εκμετάλλευση από τους ξένους άρπαγες, τώρα στον μακρύ κατάλογο της κλοπής και της ντροπής, προστίθεται και η μισή εκκλησιαστική περιουσία.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, “η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους”. Πρόκειται προφανώς για αστειότητες αφού η απόφαση δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο παρά στην δουλοπρεπή προσπάθεια των κυβερνητικών εντολοδόχων, με τη σιωπηρή ανοχή της δήθεν αντιπολίτευσης, για να ικανοποιήσουν τις εντολές και ορέξεις των ξένων αφεντικών.

Όλα τα κεντρικά ΜΜΕ αποσιώπησαν το γεγονός ότι, με την συμφωνία αυτή, το τεράστιο αντίτιμο της μισής τουλάχιστον εκκλησιαστικής περιουσίας που θα περιέλθει στο δημόσιο, αυτόματα θα μεταφερθεί στο Υπερταμείο υπο των έλεγχο των ξένων αρπακτικών, για την αποπληρωμή μέρους των κίβδηλων χρεών, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 16/7/2017, την οποία έχει αποκαλύψει η Οδός Δραχμής.

Από την ιστοσελίδα μας αποκαλύψαμε επίσης ότι, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε προωθήσει παλαιότερα την δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας για την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά ο πρόωρος και αδόκητος θάνατός του, δεν ευόδωσε το σχέδιο του. Αν αυτό είχε γίνει,δεν θα ήταν δυνατόν σήμερα, η μισή τουλάχιστον περιουσία της εκκλησίας να αποτελεί και αυτή άλλο ένα “πλιάτσικο” από τους ξένους άρπαγες σε βάρος της υπό κατοχή χώρας μας.

Αλλά αν ζούσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πολύ δύσκολα θα περνούσε η όλη επιχείρηση αποικιοποίησης, υποδούλωσης και εξαΰλωσης της Ελλάδας και του Ελληνισμού που συντελείται σήμερα.

www.odosdrachmis.gr

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.