Γράφει ο Γ.Κύρτσος

Την σημαντική απόκλιση στις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκείνες της άνοιξης για την πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους επισημαίνει σε ερώτησή του προς τις Βρυξέλλες ο  Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

«Υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ της πρόγνωσης που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ύψος του χρέους του ελληνικού Δημοσίου για το 2018 μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου. Στην πρόγνωση του Μαΐου 2018 η εκτίμηση για το χρέος ήταν στο 177,8 % του ΑΕΠ για το 2018, ελαφρά μειωμένο σε σχέση με το 178,6 % του ΑΕΠ το 2017 ενώ στην πρόγνωση του Οκτωβρίου το χρέος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στο 182,5 % του ΑΕΠ για το 2018» αναφέρει ο κ. Κύρτσος.

Η διαφορά των 4,7 μονάδων είναι εξαιρετικά σημαντική και δημιουργεί δικαιολογημένο προβληματισμό, υπογραμμίζει. Και τούτο, όπως εξηγεί, γιατί τo 2018 χαρακτηρίστηκε «από μια εξαιρετικά αυστηρή εισοδηματική και δημοσιονομική πολιτική και υπέρβαση του φιλόδοξου στόχου για πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα».

Ερωτάται, λοιπόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πώς σε αυτές τις συνθήκες αύξησε εντυπωσιακά την πρόγνωσή της για το επίπεδο του χρέους του ελληνικού Δημοσίου το 2018 κατά 4,7 μονάδες στο 182,5%  του ΑΕΠ;

Πηγή:naftemporiki.gr

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.