Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης ότι δεν θα υπογράψει, προς το παρόν, το Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε γνωστοποίησε ότι η Ιταλία δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact (Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση), το οποίο θα συνυπογράψουν οι χώρες που θα πάρουν μέρος στη διεθνή διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στο Μαρακές για την μετανάστευση, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για ένα κείμενο με πολιτική αξία και κατά συνέπεια αποφασίσαμε ότι είναι σωστό να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο, ώστε να συνεκτιμήσουν όλοι τις κινήσεις μας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε, πάντως, πρόσθεσε ότι «το Global Compact είναι συμβατό με την στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης».

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ορθή. Δεν θα πάει στο Μαρακές και θα υπογράψει ή δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact όταν εκφραστεί σχετικά το ιταλικό κοινοβούλιο, μετά από προσεκτική ανάλυση, όπως θα κάνει και η Ελβετία», τόνισε ο ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών Μάνλιο Ντι Στέφανο του κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές. Το όλο θέμα θα συζητηθεί από την βουλή και την γερουσία μας» δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Η αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς, τέλος, υπογραμμίζει ότι «η ιταλική κυβέρνηση είχε ήδη δεσμευθεί να υπογράψει το συγκεκριμένο Σύμφωνο, αλλά αποδεικνύεται και πάλι ότι είναι όμηρη της Λέγκα».

1 COMMENT

 1. Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση
  Τι ακριβώς προβλέπει ;
  Καινούργιο φρούτο της ολιγαρχίας του ΟΗΕ ;
  Κάτι σαν την μπούρδα του φαινόμενου του θερμοκηπίου ίσως !
  Όπου η Γη απέκτησε μανδύα από διοξείδιο του άνθρακα, κάτι σαν τζάμι ηλιακού πάνελ !!
  Όταν ανά τους αιώνες η αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη πάντα προηγείται της αύξησης ή μείωσης της περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα. Ένα μισό τοις εκατό, ασήμαντο σχετικά ούτως ή άλλως.
  Δηλαδή κλιματική αλλαγή υπάρχει, όπως ανά τους αιώνες πάντα υπήρχε. Όμως χωρίς αυτή να οφείλεται στον άνθρωπο, τον φτωχό ιδίως, που με την μπούρδα του θερμοκηπίου οι ισχυροί της διεθνούς Ολιγαρχίας τον κρατάνε υπανάπτυκτο για να τον λεηλατούν.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.