Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η νέα εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αυτή τη φορά ανατολικά του Ευφράτη θα ξεκινήσει αύριο το πρωί. Σύμφωνα με αυτές οι πρώτα θα σταλούν ειδικές δυνάμεις οι οποίες θα πραγματοποιήσουν αποστολές βαθιάς αναγνώρισης και καταδρομικές επιχειρήσεις στις οποίες θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν το πεδίο από εμπόδια, οδοφράγματα, νάρκες, χαρακώματα κ.α. προκειμένου στη συνέχεια να προελάσουν οι κύριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην τουρκική επιχείρηση κατά του YPG ανατολικά του Ευφράτη θα συμμετάσχουν 24.000 προσωπικό (το οποίο θα διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία), 15.000 αντάρτες και μισθοφόροι, ενώ της επίθεσης θα ηγείται ο αντιστράτηγος Ismail Mtin Temel.

Οι τουρκικές δυνάμεις επιμερίζονται σε πέντε μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες και μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων.

Συνολικά 500 άρματα μάχης (Μ60Τ, Μ60Α3) και ΤΟΜΠ (ΑIFV, M113, Cobra), ΤΟΜΑ (AIFV με πυργίσκο πυροβόλου των 25 χλστ.) θα λάβουν μέρος στην εισβολή.

Επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 και μαχητικά F-16 με LANTIRN, θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει κατ΄ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ότι οποιαδήποτε επίθεση του τουρκικού Στρατού κατά των θέσεων των Κούρδων θα ισοδυναμεί με επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά η Άγκυρα φαίνεται να μην πείθεται από τις αμερικανικές προειδοποιήσεις.

Παρ΄όλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος υπονόησε ο Αμερικανός πρόεδρος είναι τώρα πιο θετικός στα τουρκικά σχέδια για επέμβαση ανατολικά του Ευφράτη, σε αντίθεση με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

“Ανακοινώνω επίσημα ότι ξεκινάμε τις επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο Ικόνιο τη Δευτέρα, για να συμπληρώσει: «Το είπα και τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και έδειξε θετική αντιμετώπιση».

Η αμερικανική παρουσία στη βόρεια Συρία συνίσταται από 2.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, διαμοιρασμένους σε τουλάχιστον σε 20 βάσεις σε όλη τη Συρία και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος σύγκρουσης των τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων.

Πηγή:Pronews

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.