Thursday, September 19, 2019
Home απόψεις Ευρωβαρόμετρο : Το 58% των πολιτών της ΕΕ και το 74% των...

Ευρωβαρόμετρο : Το 58% των πολιτών της ΕΕ και το 74% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση !

739
1

Όσο και αν όλα τα συστημικά ΜΜΕ, προσπαθούν να αναστρέψουν την όλη εικόνα, η ραγδαία άνοδος του έντονου ευρωσκεπτικισμού αποτυπώνεται ανάγλυφα στην έρευνα του ευρωβαρόμετρου που διενεργήθηκε μεταξύ 8-22 Νοεμβρίου 2018 σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την έρευνα, κατά μέσο όρο, το 58% των πολιτών στις χώρες-μέλη, δεν εμπιστεύεται την ΕΕ. Και όσον αφορά την Ελλάδα, δεν την εμπιστεύεται  το 74% !

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έρευνα που διενεργεί η ίδια η Κομισιόν, περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες πολίτες, δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία υποστηρίζουν με ακραία αφοσίωση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση με τις παραφυάδες τους Ποτάμια, Λεβέντηδες και Φώφηδες.Και κατά μέσο όρο σε όλες της χώρες της Ευρώπης, δεν την εμπιστεύονται 6 στους δέκα πολίτες.

Τα υπόλοιπα στοιχεία που παρουσιάζονται από την  έρευνα, μπορείτε να τα διαβάσετε σε συστημικά ΜΜΕ αλλά και σε ιστοσελίδες που απλώς τα αντιγράφουν μεταξύ τους. Εκεί θα βρείτε, κωμικού τύπου συμπεράσματα  που επαναλαμβανονται επακριβώς σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ όπως η ακόλουθη :“Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην ευρωζώνη εμφανίζει δυναμική ανάκαμψη, με το 67% να τάσσεται υπέρ του ευρώ και το 30% κατά” !.

Αναρωτιόμαστε πόσο μπορεί να είναι σοβαρό και πιστευτό το συμπέρασμα μιας έρευνας που η ίδια εκτιμά ότι, το 74% αντιπαθεί την ΕΕ και παράλληλα, το 67% συμπαθεί τη χειρότερη έκδοσή της δηλ. το ευρώ! Πρόκειται για ένα παρανοϊκό συμπέρασμα που αποτελεί προφανώς αρμοδιότητα άλλων επιστημών….

Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε τα συμπεράσματα αυτά, ένα ειδικότερο θέμα που προκύπτει, είναι η διαπίστωση πως στο Ελληνικό κοινοβούλιο δεν υπάρχει εκπροσώπηση του 74% των Ελλήνων πολιτών που δεν εμπιστεύονται την ΕΕ ή έστω του 30% που αποστρέφονται το ευρώ. Αν δεχτούμε ότι αθροιστικά ποσοστά του 12,5% που αναλογούν  στο ΚΚΕ ( 5,5%) και στην Χρυσή Αυγή                          ( 7%) στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εμπεριέχονται στο 74% των πολιτών οι οποίοι δεν εμπιστεύονται την ΕΕ, παραμένει το ερώτημα από ποιούς εκπροσωπείται το υπόλοιπο 61,5% ;

Και αν δεχτούμε ότι, ενάντια στο ευρώ τάσσεται το 30% των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα πάντα με το Ευρωβαρόμετρο, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως πολιτικός φορέας στο κοινοβούλιο που να εκπροσωπεί αυτό το τεράστιο ποσοστό; Και τι είδους δημοκρατία είναι αυτή όπου αποκλείεται εντελώς η άποψη του 30% του Ελληνικού λαού στα κεντρικά ΜΜΕ; Για να μην αναφερθούμε ειδικότερα στον Sky του κ.Αλαφούζου, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ώς υποστηρικτής της…πολυφωνίας και της δημοκρατίας!

Όσον αφορά τα άλλα συμπεράσματα του Ευρωβαρόμετρου, που όπως είπαμε μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ, θεωρούμε ότι ελάχιστη σημασία έχουν.Με δεδομένη τη σφραγίδα της Κομισιόν, περισσότεροι από επτα στους δέκα Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται την επιλεγόμενη ΕΕ, δηλ. την Ευρώπη της Γερμανίας.Αυτό είναι αρκετό και λέει πολλά.

Το ποιο σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα του τελευταίου ευρωβαρόμετρου είναι η πρόβλεψη ότι, στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαίου 2019, οι ισορροπίες μεταξύ των “ευρωλάγνων” και των “αντι-ευρώ πατριωτών”, είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν υπέρ των δεύτερων. Και όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Ματτέο Σαλβίνι,τότε θα έχουμε μια νέα Ευρώπη που δεν θα είναι η Ευρώπη της Γερμανίας. Είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι, οι Γερμανοί πάντα χάνουν στο τέλος.

1 COMMENT

 1. Συνονόματε. το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ΕΕ με το Ευρώ της, έχει καμία σχέση με …εμπιστοσύνη;
  Έχει σχέση με …Ευρωσκεπτικισμό;
  Για ποιον ακριβώς λόγο δημιουργήθηκε η ΕΕ με το Ευρώ της;
  Για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί.
  Η Ελλάδα, αφού εισάγει περισσότερα από ότι εξάγουμε και δεν έχει δικαίωμα να βάλει δασμούς σε αυτά που εισάγει, θα έχει κάθε χρόνο έλλειμμα. Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο.
  Πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας 400 δις, εάν δεν κάναμε PSI, 290 δις το 2009 που έφυγε ο Καραμανλής;
  Πόσο ήταν το χρέος μας το 2002 κατά την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη;
  150 δις.
  Σε 7 χρόνια σχεδόν διπλασιάστηκε, αυξήθηκε κατά 140 δις, κατά μέσον όρο 20 δις το χρόνο…
  Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις;
  Ή αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;

  Είναι φυσικό ότι το δημόσιο χρέος μας αυξάνεται αφού δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε δασμούς σε ότυι εισάγουμε. Άρα εις όφελος της Γερμανίας που παράγει τα περισσότερα…
  Την οποία Γερμανία την αφήσαμε μετά τον βππ να διατηρήσει τις πολεμικές της βιομηχανίες, μετατρέποντάς τες…
  Για να φτιάξει μάλιστα αυτές τις πολεμικές βιομηχανίες, με σκοπό να μας καταστρέψει, αύξησε κατά πολύ τα χρέη της.
  Τα οποία της τα χαρίσαμε, κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου το 1953…

  Τι άλλο να γράψω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι …τέτοιοι είμαστε, αυτοί μας αξίζουν.
  Παρεμπιπτόντος, το κατοχικό δάνειο που είναι μεγαλύτερο και από το δήθεν χρέος μας, κανένας δεν το έχει απαιτήσει…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com