Το τελευταίο καιρό, τα κατοχικά ΜΜΕ επιμένουν σε χαρακτηρισμούς αλά καρτ για πολιτικούς που δεν βολεύονται και δεν βολεύουν τη Νέα Τάξη. Αποκαλούν τον Ματέο Σαλβίνι της Ιταλίας αλλά και τον Μπόρις Τζόνσον της Μ. Βρετανίας, ακροδεξιούς. Οι δύο αυτοί πολιτικοί υποστηρίζονατ από το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής βάσης στις χώρες τους. Τι σημαίνει αυτό ; Ότι δηλ. ποσοστά του πληθυσμού μιας χώρας σε επίπεδα της τάξης του 30-40% ή και περισσότερο είναι ακροδεξιοί. Όχι. Δεν “είναι έτσι άν έτσι νομίζουν” οι “Αρχάγγελοι”  της Νέας Τάξης ,της Παγκοσμιοποίησης και της Ευρώπης της Γερμανίας.

Στην πραγματικότητα, η ουσία των παλαιότερων πολιτικοιδεολογικών εννοιών έχει σήμερα αλλοιωθεί εντελώς. Το δίπολο αριστερά- δεξιά έχει υποκατασταθεί από την σύγκρουση ανάμεσα στην παγκοσμιοποίηση και στην πατρίδα.Ανάμεσα στους στους γκλομπαλιστές της Νέας Τάξης και στους πατριώτες.Ανάμεσα στους  πλούσιους και στους φτωχούς.

Σήμερα οι απλοί πολίτες αντιστέκονται και συγκρούονται με τις ελίτ του πλούτου και τους παρατρεχάμενούς της. Οι λιγότερα έχοντες με τους κατέχοντες. Η  ενιαία εθνική ταυτότητα με την πολυπολιτισμικότητα. Οι πατρίδες των λαών με την παγκοσμιοποίηση του κιμά. Η πραγματική οικονομία του μόχθου και της εργασίας με τον ανίδρωτο πλούτο του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Η πραγματική δημοκρατία με την ψευτοδημoκρατία της διαπλοκής.

Αυτό δείχνει η εκλογική γεωγραφία των ψήφων σε όλο τον κόσμο. Οι ελίτ ψηφίζουν τα κόμματα της υπερεθνικής αριστεροδεξιάς και οι μικρομεσαίοι,τα λαϊκά στρώματα στηρίζουν πατριωτικά κινήματα με δεξιές ή αριστερές ιστορικές καταβολές.

Σήμερα, πολλοί από τους  παλαιολιθικού τύπου εκπρόσωπους της πάλαι ποτέ αντικαθεστωτικής αριστεράς, συντάσσονται με το διεθνές κατεστημένο και τις ελίτ. Έχουν μπερδέψει  την μαρξιστική διεθνοποίηση του κεφαλαίου με την παγκοσμοποίηση της Νέας τάξης που φτωχοποιεί τους λαούς και αλλοτριώνει την εθνική ταυτότητα. Για τους λόγους αυτούς, συντρίβονται από τους λαούς, που δεν μπορεί να είναι στην πλειοψηφία τους αντιδημοκράτες, ακροδεξιοί ή φασίστες.

 

Εχθροί της δημοκρατίας είναι αυτοί που αντιπαλεύουν την πραγματική λαϊκή βούληση, οι εντολοδόχοι των ξένων επιβουλέων  και των αγορών. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις παλαίμαχες και εξόχως διαβλητές σήμερα έννοιες της αριστεράς και της δεξιάς. Ας μην ξεχνάμε ότι, το δικό μας ΕΑΜ ήταν αριστερό αλλά  και πατριωτικό κίνημα. Ενώ ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή αποκαλούσε εαυτόν…δημοκράτη.

 

Και με τη σημερινή ερμηνεία της πολιτικής ορθότητας ο Μίκης Θεοδωράκης που εκφέρει πατριωτικό λόγο είναι….”ακροδεξιός”, ενώ ο “βρυκόλακας της Νέα Τάξης αλλά “φιλάνθρωπος” Τζώρτζ Σόρος  είναι …”αριστερός”!

2 COMMENTS

  1. Στο παρελθόν, ο μέγιστος όγκος του πλούτου παρέμενε εντός της χώρας με οποιαδήποτε, επιτυχή ή μη, διαχείριση και το πρόβλημα ήταν η δίκαιη αναδιανομή του προκειμένου να υπάρχει συμμετοχή όλων στην αύξησή του.
    Οποιαδήποτε οικονομική “απερισκεψία” στο παρελθόν, από την πολιτική διοίκηση, ήταν διορθώσιμη, αφού το εθνικό κεφάλαιο παρέμενε ως εσωτερικό δικαίωμα για να αξιοποιηθεί, ούτως ή άλλως.
    Εάν μια χώρα είναι πλούσια, εκτός από πατριωτικό καθήκον είναι και καθήκον κοινής λογικής να μην μεταφέρεται αυτός ο (ακόμη και δυνάμει) πλούτος σε ξένα χέρια.
    Οι συγκατανεύσεις του πολιτικού προσωπικού στην μεταβίβασή του σε ξένα συμφέροντα -σε εξευτελιστικές μάλιστα τιμές- που θα επιχειρούν σε αυτό αποκομίζοντας κέρδη πηγάζοντα από την εσωτερική κατανάλωση, αποτελεί το άκρον άωτον της επιστημονικής ανεπάρκειας… έως της ασύγγνωστης απιστίας.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.