Μαύρες μέρες έρχονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Το AfD        ( Εναλλακτική για τη Γερμανία) που είναι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση στην Μπούτεσταγκ, κατά την διάρκεια του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθές,έχει θέση  θέμα εξόδου της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. ( Dexit)

Το θέμα θα συζητηθεί από τους συνέδρους της AfD που συνέρχονται στην Ρίζα της Σαξονίας, ένα από τα εκλογικά τους προπύργια, όπου έχει έρθει πρώτο στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι ο καθορισμός της στρατηγικής του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019.

Το Afd ιδρύθηκε από τον καθηγητή οικονομικών Lucke το 2013 με αντι-ευρώ και αντιμεταναστευτική ατζέντα και μέσα σε μόλις πέντε χρόνια κατέκτησε την τρίτη θέση στην γερμανική βουλή και σήμερα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Γερμανία. Επειτα από τις μεγάλες εκλογικές επιτυχίες των τριών τελευταίων ετών λόγω των αντιμεταναστευτικών της θέσεων, επιτυχίες που τής έδωσαν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό των χριστιανικών ενώσεων με τους σοσιαλδημοκράτες, η Εναλλακτική για την Γερμανία επιστρέφει στα νερά όπου αλίευε αρχικά, όταν πρωτοεμφανίσθηκε το 2013 ως πολιτική κίνηση με θέσεις κατά του ευρώ.

Και αυτήν τη φορά θέτει νέο και ευρύτερο αντιευρωπαϊκό «όραμα»,με 58σέλιδο εκλογικό πρόγραμμα που θα τεθεί σε ψηφοφορία όπου καταγγέλει  την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχει εξελιχθεί σε έναν μη δημοκρατικό θεσμό που απαρτίζεται από «ελάχιστα διαφανείς και μη ελεγχόμενους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς».

Η AfD ζητεί εις βάθος μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2024, δηλαδή μέχρι το τέλος της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση «μία αποχώρηση της Γερμανίας ή η συντεταγμένη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αναγκαίες». Το σενάριο ονομάζεται «Dexit», από το Deutschland.

Το συνέδριο της AfD (που τα συστημικά μέσα αποκαλούν ακροδεξιό, σύμφωνα με την απλοϊκή σύγχρονη συνταγή της Ν.Τ.Π.η οποία προβάλλεται ως …αριστερά), ολοκληρώνεται μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 15 Ιανουαρίου επί της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η Τερέζα Μέι για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με την απειλή της εξόδου άνευ συμφωνίας που συνεπάγεται η απόρριψή της από τους βρετανούς βουλευτές.

Εκτός της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα, το πρόγραμμά του AfD περιλαμβάνει την αμφισβήτηση της κοινής αγροτικής πολιτικής και κυρίως την καταπολέμηση «του εξισλαμισμού της Ευρώπης».

Ιππεύοντας το άλογο του Dexit, η Εναλλακτική για την Γερμανία ανοίγει ένα νέο πολιτικό μέτωπο στην χώρα μετά το μεταναστευτικό, την ώρα που το κόμμα αναζητεί πολιτικούς στόχους έπειτα από την προγραμματισμένη αποχώρηση, το αργότερο το 2021, από την εξουσία της καγκελαρίου Μέρκελ, μέχρι σήμερα προνομιακού στόχου της γερμανικής ακροδεξιάς.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.