Την ικανοποίησή του για την προώθηση του αντιμεταναστευτικού άξονα εν όψει των ευρωεκλογών εξέφρασε ο  πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Όπως είπε πρόκειται για τη «σημαντικότερη εξέλιξη» της χρονιάς, γιατί «οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις που είναι σε θέση να κυβερνήσουν αναζητούν διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας».

Χαιρετίζοντας την ανάδυση «των αντιμεταναστευτικών πατριωτικών δυνάμεων» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από πρωτοβουλία του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, είπε πως ο «άξονας Πολωνίας-Ιταλίας ή Βαρσοβίας-Ρώμης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις με τις οποίες θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η χρονιά».

Αναφερόμενος στο «κοινό πρόγραμμα» για την Ευρώπη που πρότειναν την Τετάρτη ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, και ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, του  αντιευρωπαϊκού κόμματος της Πολωνίας PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη), είπε:«Εναποθέτω πολλές ελπίδες στη συμμαχία αυτή. Αυτό σημαίνει ότι  οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις που είναι σε θέση να κυβερνήσουν αναζητούν διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, το κόμμα του οποίου είναι μέλος του ΕΚΛ, συμπλήρωσε ότι «είναι μια καλή είδηση για εμάς και για το ΕΛΚ. Ειλικρινά, έχω κουραστεί επειδή το ΕΛΚ επιδιώκει να συνάψει συμμαχίες αποκλειστικά με κόμματα που είναι υπέρ της μετανάστευσης, είτε είναι φιλελεύθερα, είτε είναι σοσιαλιστικά».Αν και όπως είπε, επιθυμεί να παραμείνει στο ΕΛΚ, τόνισε ότι στόχος του είναι όσοι μάχονται τη μετανάστευση «να γίνουν πλειοψηφία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίθεση κατά Μακρόν και Μέρκελ

Καθώς έχει επικριθεί συχνά για την άρνησή του να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην Ουγγαρία, αλλά και για τη σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική του, ο Βίκτορ Όρμπαν επέκρινε τόσο τη στάση της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας στο μεταναστευτικό.Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον χαρακτήρισε «ηγέτη των φιλομεταναστευτικών πολιτικών στην Ευρώπη».

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα», είπε, «αλλά αφορά το μέλλον των χωρών μας. Αν υλοποιηθεί αυτό που θέλει ο Μακρόν όσον αφορά τη μετανάστευση, θα ήταν κακό για την Ουγγαρία, επομένως πρέπει να τον πολεμήσω», συμπλήρωσε.Όσον αφορά τη Γερμανία, είπε ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα «συμβιβασμού» καθώς οι Γερμανοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης του επιτίθενται, συχνά βάναυσα, και τον πιέζουν να δεχτεί στη χώρα του μετανάστες.

«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν σέβονται την απόφαση των Ούγγρων να μη γίνουν χώρα μεταναστών» είπε.«Ειδικά τα γερμανικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πιέσουν να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αποδοχής μεταναστών. Εμείς αυτό δεν το θέλουμε».«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός εδώ», κατέληξε.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.