Η απόρριψη του χαλαρού Brexit ενίσχυσε την στερλίνα και τραυμάτισε το ευρώ. Αυτό είναι το γενικό  συμπέρασμα που προκύπτει από την απόριψη με μεγάλη πλειοψηφία της πρότασης από την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τ. Μέυ για χαλαρή διαδιασία εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ. Αμέσως μετά την ψηφοφορία -χαστούκι στους “ευρωλάγνους”, η  στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του ευρώ με την ισοτιμία ευρώ/στερλίνας να υποχωρεί σε χαμηλά μήνα 0,8764 την Πέμπτη. Το κοινό νόμισμα βρέθηκε υπό πίεση και έναντι του δολαρίου λόγω αυξανόμενων ανησυχιών για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον τα τελευταία στοιχεία για την οικονομική πορεία της ευρωζώνης είναι αρνητικά σε σημαντική αντίθεση με τις σχεδόν πάντα αισιόδοξες προβλέψεις. Η ευρωζώνη συνεχίζει να παραμένει στην ουρά της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και η μόνη ισχυρά κερδισμένη χώρα στην ΕΕ είναι η Γερμανία.

Η αντίδραση αυτή των αγορών διαψεύδει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Μ. Βρετανία θα χάσει απο την έξοδό της  απο την ΕΕ. Αντίθετα επιβεβαιώνει ότι, ο μόνος χαμένος είναι η Ευρώπη της Γερμανίας και το κρυφό μάρκο , το ευρώ, με το οποίο το 4ο Ράϊχ έχει επιβάλλει οικονομική κατοχή στην Γηραιά Ήπειρο, αφού οι προσπάθειές της για κατοχή με βία και αίμα στο παρελθόν έχουν αποτύχει.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.