Πως αλλάζουν οι καιροί. Αυτοί που ψεκάζονταν με δακρυγόνα και εισέπρατταν την «δεξιά» αστυνομική βία ήταν κατά κανόνα οι αριστεροί. Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα, πριν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στρογγυλοκαθήσουν στις κυβερνητικές καρέκλες, οι οργανωμένες ομάδες του κόμματός τους με τα παρακλάδια-συνιστώσες τους,πρωτοστατούσαν σε κάθε είδους διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια και βίαιες εκδηλώσεις κατά του « δεξιού αστυνομικού» κράτους», με κάθε ευκαιρία και για κάθε θέμα, ακόμα και για ψύλλου πήδημα.

Τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι στην εξουσία. Καβάλα σε μια δοτή εξουσία που την κέρδισαν με άπειρα ψέματα και ξεδιάντροπη στήριξη από τους παλαιότερα μέγιστους εχθρούς τους : Το «ντόπιο και ξένο κατεστημένο», μια ιδιαίτερα προσφιλή τους έκφραση. Σήμερα, από την απέναντι πλευρά,από αυτήν των κατεχόντων και εχόντων,δεν διστάζουν χωρίς αιδώ να χρησιμοποιούν την αστυνομική βία. Και να βομβαρδίζουν μαζικά όσους συμμετέχουν σε συλλαλητήρια-όπως έχουν συνταγματικό δικάιωμα- ενάντια σε κορυφαίας εθνικής σημασίας εθνικές επιλογές όπως η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και κλασικούς προβοκάτορες για να αμαυρώσουν ένα κατά τεκμήριο ειρηνικό συλλαλητήριο ενάντια στις Πρέσπες. Σύμφωνα με τις «δημοκρατικές» αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑίων κρατούντων, όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους είναι φασίστας και ακροδεξιός, Για αυτό και πρέπει να ψεκαστεί χωρίς έλεος. Αλλά είπαμε. Ο “αριστερός” ψεκασμός είναι πολιτικά ορθός και πολύ-πολύ δημοκρατικός !

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.