Όπως είναι γνωστό,  ο Τζώρτζ Σόρος διοχετεύει τεράστια ποσά σε όλο τον κόσμο σε ένα πολυπλόκαμο δίκτυο  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξυπηρετούν τα σχέδιά του για την επικράτηση της Νέας Τάξη Πραγμάτων διεθνώς. Ειδικότερα στην Ελλάδα, χρηματοδοτεί αφειδώς πάμπολλες παρόμοιες οργανώσεις. Έχει επανειλημμένα επισκεφτεί  την χώρα μας συναντώντας την εδώ πολιτική, οικονομική και μιντιακή ηγεσία.

Ο ίδιος είναι ένας επιτυχημένος μεγαλοεπενδυτής με παρουσία σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ποτέ όμως δεν έχει επενδύσει στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι αυτός που είναι, αλλά δεν σπαταλά τα χρήματά του σε χαμένες υποθέσεις. Γνωρίζει πολύ καλά την καταστροφική επίπτωση που έχει το ευρώ στην Ελλάδα, για αυτό δεν επενδύει εδώ. Και δεν διστάζει να το δηλώνει δημόσια με κάθε ευκαιρία. Τόσο παλαιότερα όσο και πρόσφατα, έχει αναφερθεί με ξεκάθαρες δηλώσεις του στο ίδιο θέμα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Express, δήλωσε κατηγορηματικά ότι, “η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ, όσο παραμένει μέλος της ευρωζώνης, επειδή η Γερμανία, κατέστησε αδύνατο για την χώρα να εξοφλήσει το χρέος της”…

“Μετά από μια βαθιά ​​οικονομική κρίση, που σχεδόν έφερε την Ελλάδα στον γκρεμό το 2015, η χώρα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα διάσωσης. Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι, πρέπει να εφαρμόσει νέες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για την ελάφρυνση του χρέους. Η μεσογειακή χώρα προσπαθεί τώρα να αναλάβει 16 δεσμεύσεις, αφού δεν πέτυχε την προθεσμία για μεταρρυθμίσεις το 2018.”

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ελλάδα είναι ένας καλός προορισμός για ιδιωτικές επενδύσεις, ο κ. Σόρος απάντησε: «Όχι όσο η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Με το ευρώ η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακάμψει, επειδή η συναλλαγματική ισοτιμία είναι πολύ υψηλή και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική».

Οι σοκαριστικές αυτές δηλώσεις του γκουρού των επενδυτών, αποκρύφτηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ των οποίων τα αφεντικά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας πλουτοκρατίας, είναι λάτρεις των απόψεων και πρακτικών Σόρος. Για αυτό και στέλνουν τα λεφτά τους έξω, αφήνοντας εδώ ένα μικρό μέρος για να κάνουν τις δουλειές τους που τους συμφέρουν και κυρίως, να διασφαλίζουν την υπερκυριαρχία του κατοχικού καθεστώτος που υπηρετούν. 

Πηγή: https://www.express.co.uk/news/world/1096838/eu-news-eurozone-euro-debt-

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.