Μπήκαμε πλέον στον όγδοο χρόνο της σημερινής ελληνικής τραγωδίας. Στην σύγχρονη έκδοσή της, η κατάληψη της χώρας δεν έγινε με στρατιωτική εισβολή όπως το 1940, αλλά με ένα πιο αποτελεσματικό και ύπουλο μέσο. Με την δημιουργία μιας νομισματικής φυλακής, με δεσμοφύλακες τους Γερμανούς. Με την «χούντα του ευρώ», ο λαός πεινάει όπως δεν πεινούσε με την χούντα των συνταγματαρχών. Χάνει τα σπίτια και το βιος του, όπως δεν έγινε στην χιτλερική κατοχή. Στο τέλος, θα χάσει και την χώρα του.

Σε περίπου δύο αιώνες ύπαρξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, ποτέ δεν ζήσαμε με την δραχμή, αυτά που βιώνουμε σήμερα, στον 21ο αιώνα, με το ευρώ. Οι κυβερνώντες, δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, εκτελούν εντολές του Βερολίνου. Βομβαρδίζουν-ψεκάζουν την κοινή γνώμη  με τερατώδεις φοβίες και ψέματα. Ο Όργουελιακός Big Brother ελέγχει  το ζαλισμένο πλήθος (κατά Τσόμσκι) με το σύγχρονο υπερόπλο, τους ελεγχόμενους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Λένε ότι δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα! Ότι θα γίνουμε Αλβανία, Βουλγαρία, Αργεντινή, Αιθιοπία, Γκάνα! Όμως, οι χώρες αυτές και όχι μόνο, δεν έχουν πρόβλημα με τα δικά τους νομίσματα. Ιδιαίτερα οι τρεις τελευταίες, αναπτύσσονται με ετήσιους ρυθμούς άνω του 7%. Οι περισσότερες χώρες διεθνώς έχουν συνέλθει από την κρίση του 2008 και πορεύονται ικανοποιητικά. Μόνο η ευρωζώνη και ειδικότερα η νότια ευρωζώνη παραπαίει.

Η ανελέητη λιτότητα του Μνημονίου οδηγεί την χώρα σε ατέλειωτη ύφεση. Η φτώχεια φέρνει περισσότερη φτώχεια. Η φτώχεια γεννάει μίσος όπως θα έλεγε η Σαρλότ Μπροντέ. Αυτοί που έχουν τα πολλά ζητάνε θυσίες από τους πολλούς. Την ίδια ώρα, οι εντολοδόχοι κυβερνήτες μιλούν για success story! Η ελπίδα για ανάσταση έχει αποδράσει. Η  οικονομία μας έχει πέσει στα Τάρταρα. Οι Γερμανοί παραγγέλλουν την μουσική και εμείς χορεύουμε στον ρυθμό της.

Στον χορό της καταστροφής συμμετέχει  και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Καταγγέλλει το Μνημόνιο, αλλά θεωρεί ταμπού το ευρώ. Αστειότητες για μικρά παιδιά αφού το Μνημόνιο και το ευρώ αποτελούν μια ενιαία οντότητα. Ισχυρίζονται ότι, με μια διαφορετική διαπραγματευτική στάση, η Αγκέλα Δωροθέα Μέρκελ, θα υποστείλει την Μνημονιακή εξόντωση της χώρας μας. Το ποντίκι που βρυχάται θα τρομάξει ή θα γοητεύσει τον ελέφαντα! Εκτός από την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι φωστήρες-σωτήρες, εγκάθετοι ή αυτόνομοι αναλυτές και κόμματα-μανιτάρια που υποστηρίζουν ότι αυτοί κατέχουν μαγικές συνταγές με τις οποίες θα τα καταφέρουν καλύτερα μέσα στην ευρωζώνη, προβάλλοντας την δεξιότητα, την ικανότητα  και την… γοητεία τους. Όλος αυτός ο χορός των ευρώπληκτων φοβάται την σύγκρουση και  βολεύεται με την υποταγή. Βλέπει τους Μερκελιστές πολύ μεγάλους, γιατί αυτοί είναι μικροί. Αγωνιστές της οπισθοφυλακής.