Για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τράμπ έδειξε την ανοιχτή του εχθρότητα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Γερμανία με την οποία βρίσκεται σε σύγκρουση σε πολλά μέτωπα. Χθες εκτόξευσε κεραυνούς υπέρ του Brexit, δια στόματος του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Τ.Μπόλτον,  ο οποίος δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με την βούληση του Λευκού Οίκου.

Η αποκωδικοποίηση των όσων είπε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δείχνουν πως έρχονται “σεισμικές” αλλαγές στην Ευρώπη, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποφασισμένο για μετωπική σύγκρουση με το Βερολίνο, με το οποίο  Εξάλλου οι σχέσεις του δύο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ.

Σχετικά με το Brexit, o Τ.Μπόλτον τόνισε πως “εμείς δεν είμαστε η διακυβέρνηση Μ.Ομπάμα, ανυπομονούμε για ένα Brexit καθώς και να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού”! Με άλλα λόγια η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτρέπει τους Βρετανούς για Brexit χωρίς συμφωνία,παρέχοντας την πλήρη υποστήριξή της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τ.Μπόλτον έχουν ως εξής :

Ανυπομονούμε για μια εμπορική συμφωνία  με το Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο απελευθερωμένο από την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ ανυπομονεί να εκπληρωθεί η επιθυμία του βρετανικού λαού.Μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί στην “κορυφή των προτεραιοτήτων” μας. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα εμπορική συμφωνία.Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρέπει να φοβάται καθόλου σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

Αυτοί που ανησυχούν λέγοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστραφεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στις ΗΠΑ.Στεκόμαστε εδώ και περιμένουμε να συνάψουμε εμπορική συμφωνία με ένα Ηνωμένο Βασίλειο ανεξάρτητο από την ΕΕ.

Η δέσμευση του Ν.Τραμπ στο Brexit είναι δεδομένη.Ο πρόεδρος ανυπομονεί να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού και ακόμη περισσότερο, ανυπομονεί να συνάψει εμπορική συμφωνία.Επαναλαμβάνω, αυτή δεν είναι η διακυβέρνηση Ομπάμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.Θα είμαστε εδώ για εσάς”.

Επισημαίνεται εδώ ότι, νωρίτερα αυτόν το μήνα αυτό, ο Ν.Τραμπ ανέφερε πως δεν μπορούσε να πιστέψει  πως άσχημα πήγαιναν οι διαπραγματεύσεις του Brexit.Eίχε τονίσει βέβαια ξανά την επιθυμία να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού.

“Μιλάμε μαζί τους για εμπόριο και μπορούμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο” τόνισε.


@SkyNews

US security adviser John Bolton tells Sky News that Donald Trump is keen to make a trade deal with a UK free from Europe.

Read the latest on Brexit here: http://po.st/S825Xd 



Reuters Top News

@Reuters

EXCLUSIVE: Trump eager for trade deal with post-Brexit Britain – Bolton to @ReutersTV

42


LEAVE A REPLY







This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.