Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, παρουσία όλου του γνωστού κατεστημένου της σύγχρονης πολιτικής μας τραγωδίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και επίδοξος πρωθυπουργός, έσκισε τα ρούχα του για το ενδεχόμενο Grexit δηλώνοντας ότι  «Οι συζητήσεις για επιστροφή στη δραχμή είναι απελπισμένες συζητήσεις από απελπισμένους ανθρώπους, όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για γεωπολιτικούς λόγους.Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτό ήταν το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή».Και συμπλήρωσε: «Φοβάμαι ότι όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στην οικονομία η οποία δεν ανακάμπτει, τόσο περισσότερο οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι θα έχουν τα περιθώρια να υποστηρίζουν μία τέτοια επιλογή. Δεν πιστεύω πάντως ότι έχει αλλάξει η άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ καθώς οι πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ενιαίο νόμιμα».

Αιτιολογώντας την πεποίθησή του ότι δηλ. ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, πρόσθεσε: «Αναγνωρίζετε πόσο έχει υποφέρει ο λαός τα 7 χρόνια. Έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ και χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει από τη χώρα. Εντούτοις είναι ξεκάθαρο στους Έλληνες ότι το μέλλον μας είναι συνυφασμένο με την Ευρώπη. Δεν υπάρχει δρόμος για ανεξάρτητη διαδρομή είτε σε οικονομικό είτε σε γεωπολιτικό επίπεδο».

Ο Κυριάκος με όλα αυτά ξεπέρασε τον Αλέξη σε ευρωλαγνία, ανοητολογία και δουλοφροσύνη απέναντι στους Γερμανούς επικυρίααρχους. Πως αλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την επιχειρηματολογία που προβάλλει λέγοντας  ότι, “ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα γιατί έχει υποφέρει  τα 7 τελευταία χρόνια”; Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο υποφέρει ο ελληνικός λαός μέσα στην ευρώ, τόσο περισσότερο θα προσκολλάται σε αυτό ! Ομολογούμε ότι, δεν αντιλαμβανόμαστε τι θέλει να πει ο ποιητής. Εκτός και αν στο θέατρο του παράλογου και του ακραίου ευρωμαζοχισμού που ζούμε, ο Κυριάκος, που θεωρείται και εξυπνούλης, θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Είπε και διάφορα άλλα γνωστά και μεγαλειωδώς τετριμένα ο Κυριάκος όπως ότι : «Χρειαζόμαστε ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρή διοίκηση. Πρέπει να ανοίξουμε τις αγορές μας και να γίνουμε πολύ πιο ανοιχτοί στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης…..Θέλω να μειώσω τους φόρους. Η ελληνική παραγωγική οικονομία πνίγεται αυτή τη στιγμή από τα μεγάλα φορολογικά βάρη με υψηλές εισφορές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».«Υποστηρίζω τις μεταρρυθμίσεις και είμαι σταθερός στις απόψεις μου. Ως υπουργός στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάφερα να αποδείξω ότι μπορώ να προβώ σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων”.

Μπράβο ανοιχτομάτη Κούλη,βάλε τα στήθια σου μπροστά και το φουριόζο σου βλέμμα και η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη μόλις διαδεχτείς τον Αλέξη και την αποτελειώσεις μέσα στο λατρευτό σου ευρώ.