Ο κ. Ανδρεάς Ανδρεάδης πρόεδρος του ΣΕΤΕ ( Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων),απαντώντας σε ερώτηση  για το εάν θα αυξάνονταν οι τουρίστες σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, χαρακτήρισε καταστροφή ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα και τη θέση αυτή ως ανοησία!

Με έπαρση και θράσος δεκαπέντε Καρδιναλίων πέταξε μια απίθανη κοτρώνα για την οποία η λέξη ανοησία προφανώς δεν επαρκεί για να την ερμηνεύσει, λέγοντας: «Αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Ελληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βιώνουν καλά μαζί».

Ο κύριος Ανδρεάδης υποστήριξε ότι «από την Ελλάδα λείπει το πλάνο, λείπει το όραμα, λείπει η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού». Οπως είπε, «αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη». Και τόνισε ότι, “η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει όταν οι Ελληνες αποκτήσουν όραμα για το αύριο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του οράματος βρίσκεται στο DNA μας”.

Ο Mister Hotel Sunny, βεβαρυμένος με τεράστια θαλασσοδάνεια και κορυφαίες περιβαλλοντικές παραβάσεις έχει το θράσος να υποβαθμίζει την κοινή λογική και τις βασικές οικονομικές αρχές που διδάσκουν ότι το τουριστικό προϊόν της χώρας μας με το ακριβό ευρώ δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο προίόν γειτονικών χωρών με υποτιμημένο νόμισμα. Μιμούμενος τον “αρχηγό” Ιωάννη Στουρνάρα ο οποίος δήλωσε πως “με το Grexit θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα”, εξέμεσε τις ως άνω τερατολογίες αδιαφορώντας για το λουκέτο εκατοντάδων ή και χιλιάδων ξενοδοχείων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα χτυπήματα που επιβάλλει στον κλάδο το βάναυσο κατοχικό ευρωκαθεστώς, το οποίο στοχεύει στον αφελληνισμό των εγχώριων ξενοδοχειακών μονάδων, γεγονός που ήδη συντελέιται αυτήν την περίοδο.

Το πραγματικό όραμά του αξιότιμου κυρίου Ανδρεάδη, προφανώς δεν είναι η ανάπτυξη και ευημερία του κλάδου και της χώρας όπως δηλώνει, αλλά μάλλον η τακτοποίηση των αυθαίρετων στο μεγαλοξενοδοχείο του στη Χαλκιδική, όπως και η ρύθμιση των θαλασσοδανείων του. Οι τίμιοι ξενοδόχοι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν υπό το καθεστώς της ληστρικής ευρωκατοχής και των μνημονίων που λατρεύει ο πρόεδρός τους, υποθέτουμε ότι θα έχουν το δικό τους όραμα. Να εκτοξεύσουν ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά στον κατα τα φαινόμενα απαράδεκτο αυτόν τύπο που παριστάνει τον εκπρόσωπό τους.