Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Mε αίτημα την απόσυρση της απόφασης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με την αποχώρηση των προσφύγων από τα διαμερίσματα που διαμένουν, εργαζόμενοι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν απεργία, σήμερα, Τρίτη, 16 Απριλίου, ενώ προχώρησαν σε συγκέντρωση στο Μουσείο το μεσημέρι και σε πορεία από τα Χαυτεία προς το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η πορεία έφτασε στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, η οποία ήταν κλειστή από κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαμαρτυρόμενοι για τις εξώσεις των μεταναστών σταμάτησαν εκεί για λίγη ώρα και φώναξαν συνθήματα πριν αποχωρήσουν συντεταγμένα.

Με συνθήματα όπως “Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί” οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποι που έχουν πάρει άσυλο μέχρι τον Ιούλιο του 2017 θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια που διαμένουν, παίρνοντας τρία μηνιαία βοηθήματα. Πρόκειται για περίπου 200 άτομα, και σταδιακά το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται και για τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αδειάσουν θέσεις για να μεταφερθεί κόσμος από τη Λέσβο και τη Σάμο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι πρόσφυγες με αυτόν τον τρόπο εξωθούνται στην αστεγία και την ανέχεια, καθώς όπως λένε, για τους υπό έξωση πρόσφυγες δεν υπάρχουν προγράμματα ένταξης για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ή η απαραίτητη συμβουλευτική για την εύρεση εργασίας αλλά ούτε και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.