Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές του ISIS για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, την οποία χαρακτηρίζουν ως «αντίποινα και τιμωρία».Για τον ίδιο λόγο, δημιούργησαν και σχετικό πόστερ.

Το πόστερ από το Muntasir Media του ISIS αναφέρει:«Να έχετε μια καλή μέρα».Και αναγράφεται:«Η κατασκευή του ξεκίνησε το έτος 1163 και τελείωσε το 1345.Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τον πολυθεϊσμό σας (σσ λόγω Τριαδικότητας)».

Απειλές, απόπειρα εμπρησμού στο παρελθόν και ερωηματικά

 

Εδώ και χρόνια οι τζιχαντιστές απειλούσαν να καταστρέψουν την “Παναγία των Παρισίων”Η εκκλησία αναφερόταν συχνά στα βίντεο και τα έντυπα του ISIS. ως στόχος επίθεσης.

Εκτός από τις απειλές, υπήρξε και συγκεκριμένο περιστατικό τρομοκρατικής επίθεσης όπως μαρτυρά η πολύ πρόσφατη καταδίκη από την Γαλλική δικαιοσύνη με  8 χρόνια φυλάκισης της  νεαρής τζιχαντίστριας Ines Madani που συμμετείχε, μαζί με άλλες τρεις γυναίκες, σε αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση  στην Παναγία των Παρισίων το 2016.

 

Μόλις  μια μέρα μετά την καταστροφή, ο Εισαγγελέας των Παρισίων έσπευσε να ανακοινώσει ότι, δεν διαφαίνεται πως η πυρκαγιά οφείλεται σε σκόπιμη ενέργεια. Εκτιμάται ότι, ακόμα και αν βρεθεί ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια από μουσουλμάνους ακτιβιστές, θα αποφευχθεί η σχετική δημοσιότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, η δημοτικότητα της Μαρί Λεπέν που είναι ήδη πρώτη στις δημοσκοπήσεις, θα εκτοξευχθεί ακόμα περισσότερο.

Ένα καίριο ερώτημα είναι, γιατί οι αρχές δεν φρόντισαν να φυλάξουν αποτελεσματικά την εμβληματική εκκλησία, αφού υπήρχε προηγούμενο σχετικών απειλών ; 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.