Πρωτόγνωρες καταστάσεις στην ελληνική βουλή με τον Πάνο Καμμένο να καταγγέλλει για “απάτες” τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος τον αποκαλεί “εθνικό συκοφάντη” ! Σε μια ομηρική σύγκρουση “ελεφάντων”, πρώην κυβερνητικών εταίρων στη Βουλή, ο κ. Καμμένος κατέθεσε  έγγραφα στη βουλή που όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύουν ότι, ο Νίκος Κοτζιάς ως τέως Υπουργός Εξωτερικών, βρίσκεται πίσω από παρένθετη εταιρεία που διαχειριζόταν τις βίζες σε ξένους υπηκόους μέσα από ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Παράλληλα εκτόξευσε απειλές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι,  ότι αν στηρίξουν τον τέως ΥΠΕΞ, θα πέσει η κυβέρνηση.

«Καταθέτω στη Βουλή τα e-mail που ανακτήθηκαν από υπολογιστή του υπουργείου Εξωτερικών, που δείχνουν ότι πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ εκείνου που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής, Καραμήτσου-Τζιρά, με τον κ. Πλατή, πρόεδρο της εταιρείας που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό» δήλωσε ο κ. Καμμένος. Διαβάζοντας αναλυτικά τα επίμαχα e-mail, κατήγγειλε ότι, «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει». Επικαλούμενος, μάλιστα, συγκεκριμένα αποσπάσματα, κατήγγειλε ότι όλα γίνονταν «εν γνώση του υπουργού», Νίκου Κοτζιά.

Ο κ. Καμμένος κατέθεσε απόρρητο έγγραφο το οποίο είπε ότι μπορεί να δει μόνο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος που ήταν στο έδρανο ! Όπως δήλωσε, η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι «ο κ. Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του υποψήφιου πελάτη της εταιρείας».

Σύμφωνα με τον κ.Καμμενο, δημιουργήθηκε παρένθετη εταιρεία για να αναλάβει το διαγωνισμό, αφού η μητρική εταιρεία έχασε το διαγωνισμό, επειδή θεωρήθηκε offshore, έχοντας ως έδρα τον Άγιο Μαυρίκιο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω εταιρεία είχε επισκεφτεί και τους Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελο Βενιζέλο για να κάνουν συζήτηση ως προς τον διαγωνισμό αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση το αρνήθηκε.

Ακόμα ο κ.Καμμενος ανάφερε ότι «οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά» και ισχυρίστηκε ότι όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση πήραν προνομιακές μεταθέσεις, σε πρεσβείες του Τόκιο, του Λονδίνου και με υψηλές αμοιβές.

«Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη και του Φρουζή είναι η Μεγάλη Παρασκευή του Κοτζιά», και “αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση. Εσείς ως κοινοβουλευτική ομάδα τον κύριο αυτόν θα πρέπει να τον οδηγήσετε εκεί που πρέπει», Παραιτούμαι κάθε ασυλίας, αναλαμβάνω την ευθύνη, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και από βουλευτής. Τα έγγραφα μου τα έδωσαν έντιμοι υπάλληλοι του υπουργείο εξωτερικών οι οποίοι είδαν το έγκλημα που διαπράττεται».ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Αιφνιδιάστηκε ο Κατρούγκαλος

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος που εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος από την κατάθεση των νέων εγγράφων ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο πριν τα μελετήσει. «Εκλεγήκαμε με την εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαπλοκής και σε κάθε σκάνδαλο η θέση μας είναι πάντα ίδια όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τις στέλνουμε στην δικαιοσύνη.

Επί των νέων στοιχείων τα οποία καταθέσατε σήμερα προφανώς επιφυλάσσομαι γιατί δεν μπορώ να ελέγξω ούτε την εγκυρότητα τους ούτε αν προέρχονται πράγματι από το υπουργείο εξωτερικών. Θα μελετήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και έχετε και εσείς καθήκον να τα καταθέσετε στην δικαιοσύνη».

Κοτζιάς: «Εθνικός συκοφάντης» ο Καμμένος – Αιχμές και για Τσίπρα

Η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» δεν άργησε και ήταν ιδιαίτερα σκληρή. «Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» ανέφερε σε δήλωσή του.

Όπως είπε, κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου», προσθέτοντας πως τα όσα κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες.

Κατρούγκαλος: Στον εισαγγελέα τα έγγραφα Καμμένου

«Όπως δήλωσα και στη Βουλή, η προσήλωση της κυβέρνησής μας στη νομιμότητα είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη» τόνισε με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός ελέγχθηκε τόσο σε επίπεδο δικαστικό, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στο πλαίσιο του εσωτερικού διοικητικού ελέγχου του υπουργείου Εξωτερικών» και συμπλήρωσε: «Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψαν τυπικές ή ουσιαστικές παρανομίες, σε σχέση με τα ερωτήματα της σχετικής επερώτησης. Όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν, κατατέθηκαν στη Βουλή».

Ειδικότερα για τα έγγραφα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «τέθηκαν υπόψη της γενικής επιθεώρησης του υπουργείου Εξωτερικών για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της και θα διαβιβαστούν άμεσα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση, τόσο ως προς το περιεχόμενο τους όσο και ως προς τον τρόπο κτήσης τους».

«Πέραν των ανωτέρω αυτονοήτων» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος, «θέλω να τονίσω την δεδομένη εμπιστοσύνη μου στο έμψυχο δυναμικό του υπουργείου μας και να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτη οποιαδήποτε στοχοποίηση των λειτουργών του. Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου».

Τελειώνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς

Καθώς φαίνεται, η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά θα έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις, με τον πρώην ΥΠΕΞ να οδεύει σε πορεία έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και πολιτικό του “θάνατο”. Με δεδομένο ότι, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ακόμα για την “καμπούρα” του τ. ΥΠΕΞ, η όλη ιλαρωτραγωδία Κοτζιά-Καμμένου και όχι μόνο, φαίνεται πως θα έχει μεγάλη συνέχεια που όζει.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.