Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail της Μ. Βρετανίας σήμερα Κυριακή 21/4, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον, πολέμιος της ΕΕ και υπέρμαχος του Brexit, προηγείται με μεγάλη διαφορά από τους άλλους υποψήφιους για να διαδεχτούν την Τερέζα Μέυ στην αρχηγία του κόμματος και στην Πρωθυπουργία, όπως φαίνεται από τον πίνακα που παρατίθεται εδώ.Η έρευνα έγινε ανάμεσα στους εκλέκτορες του κόμματος των Συντηρητικών, οποίοι στο σύνολό τους σχεδόν, σε άλλες απαντήσεις τους στην έρευνα, θεωρούν ότι, το αδιέξοδο του Brexit με τους άνευρους χειρισμούς της Τερέζα Μέυ έχει καταστρέψει το κόμμα τους.

Παράλληλα, ιδιαίτερα υψηλή είναι ανάμεσά τους η δημοφιλία του Νάιτζελ Φάρατζ, που δεν ανήκει στο ίδιο κόμμα αλλά είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Brexit και πολέμιος της Ευρώπης της Γερμανίας. Όπως αναλύεται σε άλλη δημοσίευση της ιστοσελίδας μας, ο Φάρατζ με το νέο του κόμμα με την ονομασία Brexit,έχει υπερσκελίσει σε δημοτικότητα σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, γεγονός που έχει δημιουργήσει σεισμική δόνηση πολλών ρίχτερ στην πολιτική ζωή της ίδιας χώρας.

Όπως προκύπτει από τις απόψεις των εκλεκτόρων των Συντηρητικών, μόνο ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να αντιμετωπίσει την συντριβή του κόμματός τους σε σχέση με την ανερχόμενη δύναμη του Φάρατζ. Η αποχώρηση της Μέυ από την Πρωθυπουργία είναι πλέον θέμα χρόνου, αφού το 76% των εκλεκτόρων θεωρεί ότι, πρέπει να παραιτηθεί.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι, σε μια σοβαρή χώρα όπως η Μ. Βρετανία, δεν περνούν τα “κόλπα” της Νέας Τάξης που όταν δεν την βολεύει η κατάληξη ενός δημοψηφίσματος, επιχειρεί την ανατροπή του. Εδώ στην Ελλάδα που όπως μας θυμίζουν συνέχεια ότι είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και αυτό το ζήσαμε πολύ καλά.

Σε διπλανή στήλη της ιστοσελίδας μας,αναδημοσιεύουμε ένα σχετικά πρόσφατο άρθρο του Μπόρις Τζόνσον που το έγραψε μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι. Αξίζει να το διαβαστεί και να αναπαραχθεί.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.