Οι εδώ επαρχιώτες ανθύπατοι της διεθνους Νέας τάξης, ζήλεψαν τα μεγαλεία της Λέσχης Bildemberg και  οργάνωσαν το επιλεγόμενο Φόρουμ των Δελφών. Εκείσυνωστίστηκε όλο τα ελληνικό πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, με λίγη “σάλτσα” από ξένους του ίδιου φυράματος για να συζητήσουν την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα, να φιλοσοφήσουν και να μπουρδολογήσουν.Την ίδια ώρα, η σύγχρονη ελληνική ευρωτραγωδία συνεχίζεται, αν και κανένας από τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ δεν την υφίσταται φυσικά σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
Το Φόρουμ διεξήχθη ή… took place, από την Πέμπτη 2 μέχρι και την 5η Μαρτίου στους Δελφούς, κάνοντας κατάχρηση του εξαιρετικού αυτού ενεργειακού μέρους.
Στο Φόρουμ μίλησαν εκτός από τη “μεγαλόσταυρη” Ελένη Αρβελέρ, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος γνωστός και ως  Φαυλόπουλος, όλο το σόι Μητσοτάκη/Μπακογιάννη, κάμποσοι άλλοι ακόμα μνημονιακοί πολιτικοί (Γεωργιάδης, Γεννηματά, Σιμίτης ο πανταχού παρών έκπτωτος αρχηγός των εδώ δοσιλόγων, και πολλοί λεβέντες του πολύ μα πολύ αριστερού ΣΎΡΙΖΑ, βεβαίως βεβαίως, CEO διαφόρων επιχειρήσεων, ξένοι πολιτικοί (ληγμένοι μερικοί) και η δοσιλογική αφρόκρεμα των ΜΜΕ ή αλλιώς Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.
Το Συνέδριο στηρίζουν επιχειρηματικοί όμιλοι όπως ELMIN – Βωξίτες, ΔΕΠΑ, «Aegean», «The Hellenic Initiative», «Libra Group», «Hellenic Entrepreneurship Award», «Home Project», TAP, OTE, «Eurolife», VOLVO, «Coca-Cola 3E», «Χρυσωρυχεία Θράκης», «Google», Εθνική Τράπεζα, «Heracles Group of Companies», «Lamda», «Aluminum of Greece», ΕΛΠΕ, Alpha Bank, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, PAPASTRATOS, «Microsoft», ΕΥΔΑΠ, «Deloitte», IMERYS, «Abbvie», «Roche», «Black Sea Trade Development Bank & Regus».Προφανώς αν δεν το στήριζαν, θα είχαν πολλά προβλήματα με την εφορία, τις τράπεζες κλπ !
Όπως γράφει η καλή ιστοσελίδα nea.allnewz,μερικά από τα τοπ θέματα και συμπεράσματα του “σπουδαίου” αυτού Think Tank (or think twice)
Οι Έλληνες ξανάγιναν ‘τεμπέληδες’ και φταίνε για την κρίση
Δεν τους αρέσει να μοχθούν, λένε, και θέλουν εκπαίδευση σ’ αυτό! Επίσης η κρίση δεν φαίνεται γιατί οι Έλληνες έχουν δικά τους σπίτια. Αλλιώς θα είχαμε περισσότερους άστεγους. Ωραία, πάρτε τα να βγούμε όλοι στους δρόμους!
Γενεσιουργός αιτία της κρίσης η απουσία του μοχθείν
Οι Έλληνες χάνονται – φέρτε μετανάστες
Ομιλητής είναι εκπρόσωπος της διαΝΕΟσις, της οργάνωσης που έκανε έρευνα για το “Τι πιστεύουν οι Έλληνες” και γράψαμε επίσης σήμερα, αυτής που δηλώνει υπεράνω κομμάτων και διαπλοκής, ωστόσο προβάλλεται τα μάλα από την Καθημερινή. Οι πολίτες της χώρας χάνονται, ο πληθυσμός μειώνεται, μόνη λύση η είσοδος μεταναστών.
Μία χώρα που συρρικνώνεται: Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας
Πως “πρέπει”  να πάθουμε ένα ψηφιακό/τεχνολογικό σοκ
Όλα πρέπει να γίνονται ψηφιακά. Έτσι θα έρθει η “ανάπτυξη”. Επειδή η Ελλάδα έχει λύσει όλα τα αναπτυξιακά και παραγωγικά της προβλήματα -είχαμε και μια ΦΕΤΑ και δόξα τω Θεώ την ξεφορτωθήκαμε κι αυτήν μέσω CETA- τώρα πρέπει να εστιάσουμε στην τεχνολογία. Έγινε λόγος για “την αναγκαιότητα ενός τεχνολογικού σοκ που θα πρέπει να υποστεί η Ελλάδα”.
Πώς θα επιτευχθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή
Ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης οι νέες τεχνολογίες
Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρουσία στην εκπαίδευση
Νέο. Οι μαθητές/σπουδαστές θα εκπαιδεύονται… τηλεπαθητικά; Κατ’ οίκον; Μέσω διαδικτύου; Ή θα αναπτύξουμε εκπαιδευτικά εμβόλια;
Σύμφωνα με τον κ. Πανούση τέσσερις είναι οι τομείς που απαιτούν αλλαγή: η υποχρεωτική παρουσία στην εκπαίδευση, το εθνικό απολυτήριο, η εισαγωγή αλλά και αυτή καθεαυτή η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και φυσικά μπήκε και το θέμα ιδιωτικής εκπαίδευσης και της χρηματοδότησης από επιχειρήσεις.
Αναγκαία η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος
Διαλύστε το περιβάλλον και τους ανθρώπους για να ανακάμψει η Βιομηχανία
Πολλή! Πολλή είναι η γραφειοκρατία που ζητά πολλές περιβαλλοντικές μελέτες και μεγάλο το κόστος. Ένας από τους ομιλητές και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τσιμέντα Ηρακλής, LafargeHolcim Greece Γιώργος Μίχος, ο οποίος διερωτήθηκε εάν «θέλουμε στην Ελλάδα βιομηχανία», δεδομένου ότι η συνεισφορά του συγκεκριμένου κλάδου έχει υποχωρήσει στο 10%, ενώ σχολίασε ότι η εξεύρεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και η χωροταξική διευθέτηση αποτελούν ορισμένα από τα μεγάλα προσκόμματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν.
Ε, λοιπόν, σας έχω νέα: Εδώ στο Βόλο θα δεχθούμε την παραγωγή καρκινογόνων ουσιών στο βωμό του κέρδους της ΑΓΕΤ, δηλαδή της  Τσιμέντα Ηρακλής/Lafarge, που με την άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα καίει σκουπίδια, λυματολάσπη και κάθε άλλη ύλη που βαπτίζεται ως «εναλλακτικό καύσιμο».
Τι γκρινιάζετε, λοιπόν; Ήδη οι θάνατοι στο Βόλο χτυπάνε κόκκινο από καρκίνο, τώρα θα γίνει αδύνατη ακόμα και η καταμέτρηση, και θα χτυπούν μόνο πένθιμα οι καμπάνες!
Πώς θα ανακάμψει η ελληνική βιομηχανία
Εννοείτε ότι στο Φόρουμ – μαϊμού τονίστηκε ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων και γενικά ήταν ένα μάθημα-επανάληψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τους ατυχείς ιθαγενείς που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.
Κλείνουμε με τα λόγια της μαντάμ Αρβελέρ ουάουυυυυ:
«Η PaxRomana είχε ένα κέντρο, έναν κανόνα, τον ρωμαϊκό νόμο και έναν λόγο ύπαρξης ο οποίος κινείται γύρω από τον αυτοκράτορα, που είναι θεοποιημένος, άρα είναι ο άνθρωπος που χειρίζεται τα πράγματα κατά τρόπο θείο».Αντιθέτως, «η σημερινή παγκοσμιοποίηση είναι αυτή των αγορών, που κάνουν τους επιδέξιους να πουλήσουν άμμο έως και στην Σαχάρα. Δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας, το απέραντο κάνει τον άνθρωπο να πέφτει στην αβεβαιότητα και να αναζητά ως λύση την συνωμοσιολογία.Επιτρέπει να καταλάβει αυτό που θέλει να καταλάβει και όχι αυτό που είναι η αλήθεια».

Θεωρούμε άνευ ουσίας να μεταφέρουμε εδώ τις γνωστές μνημονιακές, δουλικές προς τα ξένα αφεντικά θέσεις των γνωστών πολιτικών τύπου Σημίτη και ΣΙΑ.

Κάπως έτσι, μαγαρίστηκαν οι Δελφοί και οι “εκλεκτοί” σύνεδροι πέρασαν καλά και όλος ο ελληνικός λαός πολύ χειρότερα.