Για άλλη μια φορά αδιόρθωτος υμνητής της ευρωζώνης αναδεικνύεται ο Αλέξης σε συνέντευξή του στους Financial Times όπου αναφέρει χωρίς ντροπή ότι, «Η Ελλάδα ανακάλυψε το πλεονέκτημα της παραμονής στην ΕΕ με το σκληρό τρόπο» – «Το Brexit δείχνει της ατέλειες της σοβινιστικής πολιτικής» τονίζει ο πρωθυπουργός, αντιπαρέρχοντας ή αγνοώντας το γεγονός ότι, το νέο κόμμα Brexit του Φάρατζ σαρώνει στη Βρετανία και έχει ξεπεράσει στις δημοσκοπήσεις τα παραδοσιακά κόμματα των Συντηρητικών και των Εργατικών,.
Ζωή να έχει ο άνθρωπος που δεν ντρέπεται να αυτοαποκαλείται αριστερός και να σέρνεται ως δουλόφρων επαίτης πίσω από τις χειρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας, μιζέριας και κλοπής της χώρας μας που επιβάλλουν οι κατοχικές δυνάμεις με τον έλεγχο του νομίσματος των τραπεζών και των ΜΜΕ. 

Στην ίδια συνέντευξη δηλώνει ότι θα κάνει εκλογές τον Οκτώβριο,αφού όπως λέει είναι «κρίσιμο» η κάλπη να στηθεί «σε μια στιγμή που οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση του 2015, όταν ήμασταν σε βαθύ σκοτάδι, με την τωρινή κατάσταση».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει με την εξάντληση της τετραετίας ότι η χώρα έχει επιστρέψει στη σταθερότητα.Συμπληρώνει ο πρωθυπουργός: «Μην ξεχνάτε ότι όταν ανέλαβα την εξουσία τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια. Υπήρχαν μέρες που αγχωνόμαστε αν πόλη επειδή δεν υπήρχε τρόπος να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».

Στη συνέχεια επαναλαμβ΄νει τις κλασσικές ονειρώξεις του για ανάπτυξη που έρχεται αλλά όλο αναβάλλεται. Υποστηρίζει ότι προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,2%-2,4% για φέτος, επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές και αναφέρεται στο και στο μαξιλάρι ρευστότητας των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρει επίσης ότι με τη συμφωνία πρόωρης αποπληρωμής του χρέος προς το ΔΝΤ, η χώρα θα εξοικονομήσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια σε τόκους.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το στόχο του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποφευχθούν οι προεκλογικές παροχές.«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στην Ευρώπη και με τους πιστωτές μας, επομένως δε θα θέλαμε ποτέ να παραβιάσουμε αυτή τη συμφωνία (επί του πλεονάσματος)», δηλώνει ο κ. Τσίπρας.

Προσθέτει πάντως ότι ελπίζει σύντομα να συμφωνήσει με τους πιστωτές «ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής, ώστε να πετύχουμε τους στόχους αλλά με υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης». Όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός θέλει να το πετύχει αυτό με μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις και με πρόοδο των τραπεζών στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζει ότι η χώρα βρίσκεται σε έναν «ενάρετο κύκλο» πλέον και ότι με χαμηλότερη φορολογία δε θα χαθούν οι στόχοι, «αλλά θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας και έσοδα».Αναφερόμενος εξάλλου στο αδιέξοδο του Brexit, ο πρωθυπουργός λέει ότι καταδεικνύει τα ελαττώματα της εθνικιστικής προσέγγισης και της σοβινιστικής ρητορικής.

Λέει ότι η Ελλάδα έμαθεμε τον σκληρό τρόπο ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον η παραμονή στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, καλώντας τους αναγνώστες να φανταστούν τι δυσκολίες θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα σε διαφορετική περίπτωση όταν η μεγάλη δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες με το Brexit.

Προειδοποιεί επίσης για την άνοδο ακροδεξιών και αντιευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, κάτι που αποδίδει στις πολιτικές λιτότητας στην ΕΕ, αλλά τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεγράψουμε τα προοδευτικά αριστερά κόμματα.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.