Αθανάσιος Τσόκας

Είναι κατάπτυστο το ψέμα των κατευθυνόμενων ΜΜΕ όταν μας λένε ότι : Στη περίπτωση που γυρίσουμε στο νέο Εθνικό μας νόμισμα (στη νέα δραχμή μας), θα πεινάσουμε!!!. Ότι δεν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο, πρώτες ύλες, και άλλα αγαθά.Δείτε όμως,πως αποδομείται, αυτό το μεγάλο ψέμα των ΜΜΕ.

Τα αγαθά και τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ)!!!Με τη νέα δραχμή μας (που θα είναι το μοναδικό νόμισμα στο εσωτερικό της χώρας μας), θα πληρώνονται ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ σ’ αυτήν. (Από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο πολίτη).

Τα αγαθά και οι πρώτες ύλες από το εξωτερικό, δεν θα αγοράζονται λοιπόν με τη νέα δραχμή, αλλά με το ΕΤΗΣΙΟ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ που μπαίνει στη χώρα μας (από ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ και ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ, καθώς και από διάφορες άλλες Ελληνικές εξαγωγές). Αυτό γινόταν και στο παρελθόν, όταν είχαμε την παλαιά δραχμή.

Όμως, ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ (από ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ τη ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ και από άλλες ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ) είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟ (τα τελευταία πέντε χρόνια), για να καλύψει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Αυτό όμως το γεγονός, όλα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ το αποκρύπτουν!!!, για να έχουν συνεχώς οι Έλληνες το “φόβο” της επιστροφής στη νέα δραχμή και έτσι οι Οικονομικοί μας δολοφόνοι να εκτελούν στο ακέραιο και με την άνεση τους, τα δόλια και απάνθρωπα σχέδια τους!!!, μετατρέποντας την Ελλάδα μας, σε Φλόριντα της Μεσογείου, με μεροκάματα πείνας.

Ένα άλλο κατάπτυστο ψέμα των πουλημένων ΜΜΕ είναι το εξής : Με την επιστροφή στη νέα δραχμή, αυτή θα υποτιμάται συνεχώς και έτσι η νέα δραχμή θα φθάσει να έχει μηδενική αξία και έτσι, οι όποιες καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, θα εξανεμιστούν.Δείτε όμως, Φίλοι μου, ότι και αυτό το ψέμα των ΜΜΕ είναι κατάπτυστο!!!. Και ιδού γιατί :Το κυρίαρχο Ελληνικό κράτος που θα κόψει ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ, μπορεί να την προστατεύσει από τους Διεθνείς κερδοσκόπους ως εξής :

Μέσα σε δυο με τρία χρόνια (μέχρι η παραγωγή μας, να ανακάμψει) ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ δεν θα την έχει διαθέσιμη στις Διεθνείς αγορές (δηλαδή για δυο με τρία χρόνια, Η ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ)!!!
Έτσι οι Διεθνείς κερδοσκόποι δεν θα γνωρίζουν ούτε το σχήμα της νέας δραχμής μας. Δηλαδή η νέα δραχμή μας θα είναι ένα άγνωστο νόμισμα γι’ αυτούς. Συνεπώς πως θα την υποτιμήσουν? Θα υποτιμήσουν ένα άγνωστο γι’ αυτούς νόμισμά? Όχι βέβαια.

Έτσι , Φίλοι μου Αγαπημένοι, από τη μια μεριά, με ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ (από το Τουρισμό μας, τη Ναυτιλία μας κ.λ.π ), που τα τελευταία χρόνια επαρκεί για να καλύπτουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! και από την άλλη μεριά, με ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ (που θα την έχουμε προστατευμένη,  από τους Διεθνείς κερδοσκόπους) και για δυο έως τρία χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΝ, θα έχουμε τους αξιοπρεπείς μισθούς μας, τις αξιοπρεπείς συντάξεις μας, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και με κινητήρια Οικονομική δύναμη ΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ.

Με αυτό το ευλογημένο νόμισμα, θα κάνουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, δίνοντας το βάρος ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ (με πολύ φθηνό ρεύμα και πολύ φθηνά γεωργικά φάρμακα στους Αγρότες), καθώς και ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, αλλάζοντας όλο το τοπίο της ευλογημένης μας χώρας.

Παραμένοντας δε, στην ΕυρωπαΪκή Ένωση και αποχωρώντας από την Ευρωζώνη, ανοίγουμε το δρόμο της Οικονομικής μας σωτηρίας και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε την Ελλάδα μας, Ελβετία της Μεσογείου!!!

Είμαι δε , Αγαπημένοι μου Φίλοι, πανευτυχής, που αυτές οι Οικονομικές μου θέσεις ταυτίζονται πλήρως, με τις Οικονομικές θέσεις της Πολιτικής παράταξης : ΚΟΙΝΩΝΙΑ-Συνεχιστών της Πολιτικής του Ιωάννη Καποδίστρια (αυτής της σύγχρονης Φιλικής Εταιρείας) και αυτό φαίνεται από τη διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ο κ. Μιχάλης Ηλιάδης (Συνδιοικητής της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ).

Σας παραθέτω δε το σχετικό βίντεο (από τη διαδικτυακή συνέντευξη του κ. Ηλιάδη), για να δείτε τις κρυστάλλινες και πολύ ενδιαφέρουσες Οικονομικές θέσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, οι οποίες ευωδιάζουν άρωμα Καποδιστριακό!!!

 Ο Αθανάσιος Τσόκας είναι Μαθηματικός-Ερευνητής

https://www.youtube.com/watch?v=KftbItCz-vY

1 COMMENT

 1. Δεν ειναι ψεμμα οτι θα πεινασουμε και δεν θα εχουμε πρωτες υλες / φαρμακα / καυσιμα εαν παμε στην νεα δραχμη.

  Καθως θα υποτιμαται η δραχμη, το συναλλαγμα θα μειωνεται, γιατι θα μειωνεται η αξια του εξαγωγιμου προιοντος.

  Παραδειγμα: ενα δωματιο ξενοδοχειου εχει 34075 δραχμες, ητοι 100 ευρω. Εαν η δραχμη υποτιμηθει 100%, δλδ το ευρω παει 681.5 δραχμες, τοτε το ιδιο δωματιο θα εχει 50 ευρω.

  Πριν την υποτιμηση δλδ ο τουριστας θα μας αφησει 100 ευρω ενω μετα την υποτιμηση 50 ευρω.

  Οσον αφορα την προστασια της δραχμης, δεν θα μας ρωτησουν για να την βαλουν στο διεθνες ταμπλω. Δλδ μπορει να μην μπορουν να κανουν συναλλαγες οι ξενοι σε δραχμες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα σπεκουλαρουν με βαση την νεα δραχμη. Αυτο θα ριξει την τιμη της δραχμης ακομα πιο πολυ, οταν ερθει η ωρα να κυκλοφορησει διεθνως.

  Επισης, η παραγωγη μας δεν θα ανακαμψει ποτε λογω οικονομιων κλιμακος, εκτος και αν απαγορευτουν οι εισαγωγες ειτε θεσμικα ειτε πρακτικα μεσω δασμων. Δλδ δεν ειναι δυνατον να παραγουμε προιοντα σε τετοια κλιμακα ωστε να ειναι ανταγωνιστικα οσον αφορα το κοστος τους με τα ξενα, γιατι η Ελληνικη αγορα ειναι πολυ πιο μικρη απο την διεθνη.

  Στο θεμα αυτο υπαρχει και το ζητημα της τεχνολογικης υστερησης: ειμαστε πολυ πισω στην τεχνολογια και για να φτασουμε σε επιπεδο συγκρισιμο με αυτο των ξενων θα χρειαστουν πολλες δεκαετιες…και δεν θα τους φτασουμε ποτε γιατι τα ποσα που ξοδευουν οι ξενοι για ερευνα ειναι πολυ μεγαλυτερα απο οτι μπορουμε εμεις να διαθεσουμε.

  Εαν η νεα δραχμη δεν αντιστοιχει στην αξια του παραγωμενου προιοντος, τοτε θα μπουμε σε υπερπληθωρισμο. δλδ το να εχουμε αξιοπρεπεις συνταξεις και μισθους δεν ειναι συναρτηση της ευκολιας δημιουργιας χρηματος αλλα συναρτηση του παραγομενου προιοντος.

  Ειμασταν και παλιοτερα στην δραχμη και δεν γιναμε Ελβετια της Μεσογειου. Μπανανια της Μεσογειου ημασταν με πληθωρισμο 30%. Εαν δε δεν ειχαμε μπει στο Μααστριχτ, ο πληθωρισμος θα ειχε φτασει στο 300% και θα ειχαμε εδω το ΔΝΤ απο την δεκαετια του ’90.

  Ας μην ξεχναμε οτι στο τσακ γλυτωσαμε το ΔΝΤ το 1990.

  Για να γινουμε Ελβετια, το μονο που απαιτειται ειναι εργασια, πολυ σκληρη δουλεια δλδ, οχι μονο απο πλευρας ποσοτητας, αλλα κυριως απο πλευρας ποιοτητας.

  Παρτε για παραδειγμα, τον τουρισμο. Τι θα μπορουσαμε να κανουμε για τον βελτιωσουμε; οριστε μερικες προτασεις:

  1) ενα και μοναδικο σαιτ που θα ειναι το επισημο προσωπο της χωρας για οτι αφορα τον τουρισμο, δλδ καταλυματα, υπηρεσιες, συγκοινωνιες κλπ. Ο τουριστας, εαν μπορει να οργανωσει τις διακοπες του με μερικα κλικ, θα το προτιμησει απο το να ψαχνει απο εδω και απο εκει για πληροφοριες.

  2) βελτιωση των δρομων και του οδικου δικτυου. Θελει τεραστιες βελτιωσεις: διαγραμμισεις, νεοι δρομοι, ασφαλτοστρωσεις, σημανση, ταμπελες, φωτισμος, χωροι παρκαρισματος, και τι δεν θελει.

  3) βελτιωση των καταλυματων: καθαριοτητα, στυλ (πολλα δεν εχουν το τοπικο στυλ), βαψιμο, επιπλωση, ιντερνετ κλπ.

  4) υγεια: νοσοκομεια, περιθαλψη, γιατροι, φαρμακα κλπ στους τουριστικους προορισμους, καθως και προληψη (πχ ναυαγοσωστες).

  5) βελτιωση των συγκοινωνιων.

  κλπ

  Καθησαν ποτε οι ειδικοι και οι υπευθυνοι να κανουν καποιο brainstorming για τον Τουρισμο; οχι.

  Γιατι αποφευγουμε τα δυσκολα και την σκληρη ποιοτικα δουλεια οσαν ο διαολος το λιβανι!!!

  Αυτο ειναι το προβλημα μας και οχι η δραχμη…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.