Λίγο πριν αποχωρήσει από την την καλοπληρωμένη θέση του ως διορισμένος επικεφαλής της Κομισιόν και σε αναμονή της παχυλής του σύνταξης, όπως και του διορισμού του σε επίσης παχυλά αμειβόμενη θέση  από την Goldman Sachs,ή άλλων παρόμοιων “εταιρειών”, ο “χαριτωμένος ” και συχνά μεθυσμένος Ζαν Κλώντ Γιούγκερ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι “η αποφυγή του Grexit είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη”.
 

Όπως επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ, κάποιοι μπορεί να το θεωρούν «δεδομένο», αλλά «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» τη στιγμή που «ακόμα και πολλά μικρά κράτη μας απαγόρευαν να ασχοληθούμε με την Ελλάδα». Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε «περήφανος» για το επίτευγμά του και επισήμανε ότι «το κάναμε μαζί με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε διαφορετικά από ότι το κάνανε άλλοι».

Ο κ. Γιούνκερ εξήγησε η διαφορά αυτή έγκειται στο ότι έδειξε σεβασμό στην «αξιοπρέπεια» του ελληνικού λαού, και των φτωχότερων μερίδων του. Tέλος, εξήρε την «ανθεκτικότητα» των Ελλήνων, σημειώνοντας πως πιθανότατα άλλοι σε αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσαν να την επιδείξουν.

Η ιστοσελίδα μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν, οι δηλώσεις αυτές του Ζαν Κλώντ έγιναν σε κατάσταση μέθης, όπως αρκετά συχνά συμβαίνει με τον “πολυτάλαντα” κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος εκτός των άλλων, έχει επιχειρήσει να φορέσει γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα και τα κατάφερε, τουλάχιστον στο επίπεδο της πολιτικής πρακτικής.

Ο Γιούνκερ δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε λάθος να σιωπήσει το 2016 κατά την εκστρατεία ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την αποχώρηση από το μπλοκ, διότι θα είχε διορθώσει τα «ψέματα» που διέσπειρε η πλευρά υπέρ της αποχώρησης.«Ήταν λάθος να μην παρέμβουμε και να μην εμπλακούμε διότι θα ήμασταν οι μοναδικοί που θα καταστρέφαμε τα ψέματα που κυκλοφόρησαν», δήλωσε ο Γιούνκερ.

«Ήταν λάθος που σιώπησα σε μια σημαντική στιγμή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι βασικοί θεσμοί του μπλοκ ακολουθούσαν τη συμβουλή του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, που προειδοποίησε κατά της ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σώπα καλέ, λέμε εμείς.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.