Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές ο δημοφιλής υπουργός Εσωτερικών Μ. Σαλβίνι και επικεφαλής της Λέγκα δήλωσε ότι, «Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι οι εκλογές αυτές, σε δυο εβδομάδες, θα είναι ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στην ζωή και στο θάνατο, ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον».Και ότι, « οι Ιταλοί θα διαλέξουν ανάμεσα στην Ευρώπη του μέλλοντος, και στο Ισλαμικό κράτος». Επιπροσθέτως αναφέρει ότι, με την πολιτική της αποτροπής που έχει εφαρμόσει,  οι αφίξεις των μεταναστών, από την αρχή του χρόνου, μειώθηκαν κατά 90% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018.

Ο Σαλβίνι τόνισε ότι “η Λέγκα θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα σε όλη την Ευρώπη» και για την επίτευξη του στόχου ζήτησε την βοήθεια των ψηφοφόρων. Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών αγγίζει το 31%. Ας σημειωθεί ότι ενόψει ευρωεκλογών από το περασμένο Σάββατο απαγορεύεται στην Ιταλία η δημοσίευση δημοσκοπήσεων.

Στο επίκεντρο το μέλλον της συγκυβέρνησης

 Το Σάββατο ο Σαλβίνι  οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στο Μιλάνο, με την συμμετοχή και του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας. O γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, όμως, κατηγορεί ανοικτά τον Σαλβίνι ότι ψεύδεται, διότι «στην πραγματικότητα, δεν μειώθηκαν οι θάνατοι των προσφύγων, αλλά με την έλλειψη ανοχής και αλληλεγγύης, εξαλείφθηκαν οι μάρτυρες των ναυαγίων».

Τα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή, δεν βοηθούν τον κυβερνητικό τους σύμμαχο της Λέγκα. Της υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο τελευταίος που πραγματοποίησε δημοψήφισμα ήταν ο κεντροαριστερός Ματτέο Ρέντσι. Και ότι τα πράγματα, δεν του πήγαν και τόσο καλά. Στην Ιταλία, πάντως -εκτός από κάποια συνθήματα πολύ γενικού περιεχομένου- , οι αναφορές στην Ευρώπη είναι ελάχιστες. Όλη η πολιτική αντιπαράθεση, αφορά την εσωτερική πολιτική και το μέλλον της κυβέρνησης μετά τις 26 Μαΐου

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.