Η Γερμανία θεωρεί «λήξαν» το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία ημέρα αφού η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το ζήτημα που αφορά ποσό ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.

«Περισσότερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και περισσότερα από 25 χρόνια μετά την συνθήκη 4+2 (για την εθνική κυριαρχία της επανενωμένης Γερμανίας), το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

2 COMMENTS

 1. Οι ξεφτίλες που μας κυβερνάνε κατέθεσαν …προεκλογικό αίτημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων των πολεμικών επανορθώσεων…
  Και κανείς δεν σκέφτηκε ότι το κατοχικό “δάνειο” είναι μια οφειλή που προέρχεται από διακρατική συμφωνία. Άρα αυτή η οφειλή είναι άμεσα απαιτητή.
  Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας την επιδικάσει οποιοδήποτε Διεθνή Δικαστήριο.
  Ο οικονομολόγος κύριος Τζάνης Γκούσκος υπολόγισε πέρυσι το κατοχικό αυτό δάνειο, με στοιχεία και αποδείξεις, με τους τόκους τόσων χρόνων και σε σημερινά χρήματα, σε 416 δισεκατομμύρια Ευρώ!
  Μεγαλύτερο και από το δήθεν χρέος μας.
  Το κατοχικό δάνειο δεν το δέχονται οι Γερμανοί, αλλά είμαστε η μόνη χώρα από την οποία η χιτλερική Γερμανία πήρε τέτοιο “δάνειο”.
  Πρέπει λοιπόν να πάμε, ειδικά για αυτό, στα Διεθνή Δικαστήρια. Θα έπρεπε να είχαμε πάει εδώ και χρόνια.
  Μέχρι και στον κρατικό προυπολογισμό μπορεί μια κυρίαρχη χώρα να εγγράψει χρηματικές συμφωνίες μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών.
  Που έχουν μάλιστα και οι δύο πλευρές αποδεχτεί.
  Και ο Χίτλερ ακόμα το αναγνώρισε και ξεκίνησε την αποπληρωμή του.
  Πολεμικές αποζημιώσεις και πολεμικές επανορθώσεις είναι πράγματι προς …διαπραγμάτευση.
  Όχι ότι και αυτά τα χρήματα δεν τα δικαιούμαστε αλλά θα αργήσουν.

  • Για ποιον ακριβώς λόγο δεν έχουμε πάει εδώ και χρόνια στα ΔιεΘθνή Δικαστήρια για να απαιτήσουμε το κατοχικό “δάνειο”, μας το είπε αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην γερμανική Δικαιοσύση.
   Ο Jörg Michael Kutschenreuter κατέθεσε ενόρκως, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της με την αναλογία 3/2/1.
   Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το δίνει στην κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
   Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;
   Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Έτσι είπε ο Kutschenreuter.
   Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
   Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού.

   Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες.
   Και αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και των Ελλήνων εισαγωγέων.
   Άυτές τις μίζες όμως τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

   Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και τη Γερμανίας ακόμη, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
   Ωχ, μάλλον κατηγόρησα τους πολιτικούς μας.
   Όχι όμως εγώ, ο Kutschenreuter το έκανε.
   Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter;
   14 χρόνια πέρασαν.

   Θα αναφέρω και κάτι που δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά από μόνο του αποτελεί απόδειξη:
   Εργαζόμουν για σχεδόν 17 χρόνια σε εισαγωγική εταιρία (προϊόντα εκ Γερμανίας).
   Το 2012 ο διευθυντής πωλήσεων μιας γερμανικής εταιρίας, μας έστειλε τιμοκατάλογο με όλα τα εμπορεύματα κατά 25% πιο φτηνά. Σε ερώτηση τι ακριβώς γίνεται, πρόκειται περί λάθους ή μήπως φτήνηναν όλα τα προϊόντα, αντί να μας πει ότι πραγματικά έγινε λάθος, ότι είναι κατάλογος Netto και δεν συμπεριέλαβε το κέρδος τους ή οτιδήποτε άλλο, μας είπε ότι έστειλε τον τιμοκατάλογο που προορίζεται για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι για την Ελλάδα…
   Στην επόμενη ερώτηση γιατί σε εμάς πουλάνε τόσο ακριβά, είπε ότι αυτές τις εντολές έχουν από την …κυβέρνησή τους!

   Επίσης, το αφεντικό της ελληνικής εταιρείας, ο Έλληνας εισαγωγέας, ο Έλληνας επιχειρηματίας, πηγαίνει για πολλά χρόνια κάθε Ιανουάριο ταξιδάκι στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Λέει ότι θέλει να κάνει τα ψώνια του.
   Θα ήταν …κακία μου να αναφέρω ότι ίσως πηγαίνει στις ελβετικές τράπεζες για να ελέγξει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς για το μέρος από αυτό το 25% και για να μεταφέρει τα χρήματα αυτά.

   Τέλος, ξέρω πως όταν κάποιος θέλει να εισαγάγει ένα εμπόρευμα από Γερμανία, ο Γερμανός δεν το δίνει αν δεν ξέρει για ποια χώρα προορίζεται, σε ποιον θα κόψει το τιμολόγιο.
   Στη συνέχεια, όταν μαθαίνει για Ελλάδα, αρνείται την πώληση λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει αποκλειστικός αντιπρόσωπος για το συγκεκριμένο.
   Ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν πως ο θεσμός του αποκλειστικού αντιπροσώπου έχει πλέον εκλείψει από όλες τις υπόλοιπες χώρες…

   Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …δήθεν αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
   Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
   Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο στην Ελλάδα.
   Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
   Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
   Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.

   Άρα, εάν ισχύουν αυτά που γράφω, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο και με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας οι οποίοι ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ. Και δήθεν φοβούνται ότι οι Γερμανοί θα μας βγάλουν από το Ευρώ.
   Το Γερμανικό φορολογικό σύστημα κάποτε έδινε το δικαίωμα στο Γερμανό κατασκευαστή κάνοντας τη φορολογική του δήλωση να βάζει όλες τις μίζες που έδινε στο εξωτερικό, στα έξοδα της επιχείρησης.
   Μετά από τον ντόρο που έγινε, αναγκάστηκε η Γερμανία να καταργήσει αυτό το δικαίωμα του Γερμανού κατασκευαστή. Υποτίθεται για να καταργήσει τις μίζες, έγινε όμως μόνο για τα μάτια του κόσμου.

   Η Γερμανική εφορία για …εξισορρόπηση, έδωσε το δικαίωμα στον Γερμανό κατασκευαστή να δηλώνει κάποιο ποσό στη φορολογική του δήλωση ως «έξοδα χωρίς αποδείξεις στην τάδε χώρα».
   Και αυτό έχει ίσως κάποια λογική, εάν το εφαρμόζουν στη …Ζιμπάμπουε ή γενικώς σε τριτοκοσμικές χώρες. Δεν μπορεί όμως να το κάνουν στην Ελλάδα, σε χώρα της ΕΕ.
   Επίσης, θα μπορούσε ο Γερμανός κατασκευαστής να έχει απλές αποδείξεις ακόμα και χειρόγραφες. Δε γίνεται, δεν επιτρέπεται να δηλώνει ο Γερμανός κατασκευαστής στη φορολογική του δήλωση ότι έδωσε κάποιο χρήμα στην Ελλάδα, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τιμολόγια και αυτά να προστίθενται στα έξοδα της επιχείρησης. Μόνο με μια δήλωσή του.
   Και μόνο από αυτό το γεγονός δεν είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά;
   Δε θα έπρεπε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν;
   Βέβαια δεν τους νοιάζει, μπορεί να μην το ξέρουν κιόλας, νοιάζει όμως εμένα, ενδιαφέρει τους Έλληνες.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.