Οι Γερμανοί ξανάρθανε. Χωρίς τανκς, στούκας,Γκεστάμπο, αιματοχυσίες,βιαιότητες κατέλαβαν τη χώρα μας με ένα σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό τρόπο απο ότι στο παρελθόν. Με τις τράπεζες, το ευρώ και την παγίδα χρέους όπου μας εγκλώβισαν τον βάτραχο που σιγοψήνεται σιγά σιγά και στο τέλος βράζει στο ζουμί του, την πατήσαμε. Και συνεχίζουμε να βράζουμε στο ζουμί μας επιμένοντας στο “πάση θυσία στο ευρώ”. Παρανοϊκοί, πονηροί, δωσίλογοι πολιτικάντηδες, κομπραδόροι επιχειρηματίες, αργυρώνητοι δημοσιογράφοι,υποτελείς στους ξένους άρπαγες, κυβερνώντες και δήθεν αντιπολιτευόμενοι, μας οδηγούν στον γκρεμό και στο έλεος των κατακτητών. Χάνουμε τη χώρα μας χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά.

Όμως έχει και ο απλός πολίτης τις ευθύνες του γιατί συνεχίζει να δέχεται το ψέκασμα από τα χοντρά ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις στρεβλώσεις που του σερβίρουν τα κατοχικά ΜΜΕ. Το πρώτιστο όσο και ανώδυνο  χρέος του είναι να κλείσει το τηλεοπτικό κουτί του ψεύδους και να ενημερώνεται από όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα μέσα. Να διαβάζει συστηματικά τις απόψεις που εκφέρονται εδώ στην Ο.Δ. ώστε να ενημερώνεται σωστά και να δίνει τις μάχες των επιχειρημάτων παντού στο σπίτι, στο γραφείο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι απόψεις που εκφέρονται εδώ προέρχονται από κανονικούς λογικούς ανθρώπους που δεν στοχεύουν στο να ανατρέψουν τον…καπιταλισμό για να σώσουμε την πατρίδα μας από την ξένη κατοχή. Εδώ μιλάμε τη γλώσσα της γνώσης, της κοινής λογικής, του μέτρου και του εφικτού, υπηρετώντας ιδανικά, αρχές και αξίες και πάνω απ’ όλα την πατρίδα και την πραγματική δημοκρατία.

Σε αντίθεση με το παρελθόν,  οι απεργίες, οι φωνασκίες, οι γκρίνιες, οι διαμαρτυρίες, η επαναστατική γυμναστική, όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές σήμερα, αλλά λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης και σε τελευταία ανάλυση ευνοούν το καθεστώς γιατί του χαρίζουν χρόνο. Ούτε είναι εφικτό να πάρουμε τα “καριοφίλια” και να βγούμε στα βουνά πολεμώντας τον εχθρό. Μόνο η πολιτική συσπείρωση υπό έναν κοινό, εφικτό στόχο με όργανο ένα πλατύ πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο μπορεί να φέρει την ανατροπή.

Χρέος μας να ξέρουμε τι έχει συμβεί στη χώρα μας, ποιους στόχους έχουμε και τι κάνουμε Όταν γίνουμε πολλοί οι συνειδητοί πολίτες με παρόμοιο πρόταγμα, τότε θα ορθωθεί από τα κάτω προς τα επάνω το πολιτικό εκείνο Κίνημα που θα σαρώσει τις κατοχικές δυνάμεις και θα αναστήσει την χειμαζόμενη πατρίδα μας. Γρηγορείτε φίλοι και αναλάβετε τις ευθύνες σας.

 

1 COMMENT

 1. Θα γράψω ξανά τα ίδια και τα ίδια. Σίγουρα γίνομαι κουραστικός σε αυτούς που γράφουν, αλλά αν ενημερωθεί κάποιος από αυτούς που διαβάζουν ή από αυτούς που ίσως μπορούν και να αλλάξουν τα πράγματα, τότε μόνο όφελος μπορεί να έχει η Ελλάδα…

  Για ποιον ακριβώς λόγο δημιουργήθηκε η ΕΕ με το Ευρώ της;
  Για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους, ατελώς, σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί.
  Αναγκαστικά, για να επιβιώσει όμως η χώρα μας (η κάθε χώρα, η κάθε …επιχείρηση), θα πρέπει τα έσοδά μας να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδά μας.
  Η Ελλάδα, αφού εισάγει περισσότερα από ότι εξάγει και δεν έχει δικαίωμα να βάλει δασμούς σε αυτά που εισάγει, θα έχει κάθε χρόνο έλλειμμα.
  Όταν περισσότερο χρήμα φεύγει από αυτό που έρχεται, υπάρχει έλλειμμα. Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο.

  Πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας περισσότερα από 400 δις εάν δεν κάναμε PSI, ή 290 δις το 2009 που έφυγε ο Καραμανλής;
  Πόσο ήταν το χρέος μας το 2002 κατά την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη;
  158 δις.
  Σε 7 χρόνια σχεδόν διπλασιάστηκε, αυξήθηκε κατά σχεδόν 140 δις, αυξήθηκε δηλαδή κατά μέσον όρο 20 δις το χρόνο.
  Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις;
  Ή αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;

  Είναι φυσικό λοιπόν ότι το δημόσιο χρέος μας αυξάνεται επειδή δεν έχουμε το δικαίωμα να βάζουμε δασμούς σε ότι εισάγουμε.
  Και η μόνη χώρα που οφελείται είναι η Γερμανία, που παράγει τα περισσότερα. Που εξάγει πολύ περισσότερα από ότι εισάγει.
  Την οποία Γερμανία την αφήσαμε μετά τον βππ να διατηρήσει τις πολεμικές της βιομηχανίες, μετατρέποντάς τες.
  Για να φτιάξει μάλιστα αυτές τις πολεμικές βιομηχανίες, με σκοπό να μας καταστρέψει, αύξησε κατά πολύ τα χρέη της.
  Τα οποία χρέη της τα χαρίσαμε, κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου το 1953…
  Παρεμπιπτόντος, το κατοχικό δάνειο είναι μεγαλύτερο και από το δήθεν χρέος μας και κανένας δεν το έχει απαιτήσει.
  Ακόμα.
  75 χρόνια πέρασαν…
  Το οποίο, με τους τόκους 75 χρόνων και σε σημερινά χρήματα, ο κύριος Τζάνης Γκούσκος το υπολόγισε, με στοιχεία και αποδείξεις, σε ποσό μεγαλύτερο των τετρακοσίων δισεκατομμυρίων Ευρώ!
  Το κατοχικό δάνειο είναι σίγουρο χρήμα αφού πρόκειται για διακρατική συμφωνία αναγνωρισμένη και από τις δυο πλευρές.
  Μέχρι και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή του.
  Και δεν έχει σχέση με πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.
  Όχι ότι και αυτές δεν τις δικαιούμαστε αλλά θα αργήσουν, ενώ μια οφειλή που προέρχεται από διακρατική συμφωνία είναι άμεσα απαιτητή.
  Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας επιδικάσει την οφειλή αυτή, οποιοδήποτε Διεθνή Δικαστήριο.
  Εφόσον όμως το απαιτήσουμε…

  Και τώρα οι ίδιοι αυτοί Γερμανοί δε συμφωνούν στη διαγραφή του δικού μας χρέους. Ενός χρέους που όλοι συμφωνούν πως το μεγαλύτερο μέρος του (60-65%) δημιουργήθηκε για την «χρηματοδότηση» (χρηματικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις) των ιδιωτικών τραπεζών μας.
  Τάχα δήθεν ότι τα χρήματα τα ήθελαν οι τράπεζές μας. Αν όμως δε δίναμε αυτά τα δις και φαλίριζαν οι τράπεζες, κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών και δεν υπάρχουν σε ρευστό.

  Αυτό όμως που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών («ανακεφαλαιοποιήσεις» και «κρατικές εγγυήσεις») την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
  Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
  Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα.
  Θα έπρεπε…
  Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
  Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ …ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών…
  Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν:
  Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, ακόμα και από τις συνολικές καταθέσεις μας, τόσο σύντομα για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, μπορεί με «συνεργάτες» το ίσως διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας αρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
  Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη.
  Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα για …ανακεφαλαιοποίηση και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν, ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
  Είναι λοιπόν φανερό ότι αυτές οι «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα».

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.