Με γενική αντεπίθεση της Κραμπ Καενμπάουερ, επικεφαλούς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και διαδόχου της Αγκέλα Μέρκελ στις ΗΠΑ και τον Τράμπ, οξύνεται ο πόλεμος μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου, ο οποίος θα τελειώσει σε βάρος του δεύτερο όταν όπως όλα δείχνουν ο Ντόναλντ Τράμπ επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία το 2020.

Οι ΗΠΑ πρέπει να συμβάλουν στις διεθνείς προσπάθειες για την προστασία του κλίματος και να βοηθήσουν την Ευρώπη να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ανερχόμενης Κίνας, δήλωσε η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Γερμανία.

Η κατανομή του βάρους με τις ΗΠΑ αφορά κι άλλα πράγματα εκτός από τις στρατιωτικές δαπάνες, σημείωσε η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, μιλώντας σε διάσκεψη που φιλοξενεί ένα γερμανικό κέντρο μελετών, το οποίο υπερασπίζεται τις στενές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

«Το θέμα της δίκαιης κατανομής βαρών παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις αξιώσεις των ΗΠΑ προς τη Γερμανία να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες ώστε να αναλάβει πλήρως τα βάρη της στο ΝΑΤΟ. «Αυτό δεν αφορά μόνον τον στόχο για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ: είναι θέμα αξιοπιστίας», πρόσθεσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, χωρίς να μπει στην ουσία του θέματος. Στο γεγονός δηλ. ότι η Γερμανία δεν καταβάλει αυτά που οφείλει στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με την φτωχοποιημένη Ελλάδα.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.