Όπως αποκαλύπτει το pronews.gr, στρατιωτικές μονάδες μεταφέρονται εσπευσμένα σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αφού ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι ιδιαίτερα αυξημένος αυτές τις ώρες, με δεδομένη την πρόθεση της Τουρκίας να αρχίσει γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και ίσως και στην περιοχή του Καστελόριζου.

Σύμφωνα και με τις επιταγές του Συντάγματος, σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, προβλέπεται η αναβολή των εκλογών και η παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης πιθανό και πέραν του ερχόμενου Οκτωβρίου. Οι πληροφορίες ότι, η Τουρκία έχει αγοράσει τους Ρωσικούς S 400  αποτελούν έναν ειδικό παράγοντα για τη στάση των ΗΠΑ σε μαι τέτοια περίπτωση. Από την ΕΕ φυσικά δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα. 

 

2 COMMENTS

 1. “Στρίβειν δια του αρραβώνος”, έλεγαν παλιά.
  Στον Τσίπρα ισχύει το στρίβειν δια του …επεισοδίου. Αποφεύγει την συντριβή,την εκλογική πανωλεθρία δια του θερμού επεισοδίου.
  Ελπίζοντας πως όταν αυτή η κυβέρνηση κάνει …δήθεν τάχα΄, να ανακάμψει στα μάτια μας, στα μάτια των προβάτων στα τέλη του χρόνου που θα γίνουν τελικά οι εκλογές.
  Αφού και ο Ερντογάν …δήθεν τάχα κάνει. Μη νομίζει κανείς ότι η Τουρκία θέλει να τα βάλει εναντίον ολόκληρου του πλανήτη, ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στο Δίκιο της Θάλασσας…

  • Όπως έγινε με τα Ίμια, το 1996. Βέβαια, εάν η Ελλάδα δεν αντιδράσει,εάν αφήσει τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει τους λεινταρισμούς του, τότε η κυβέρνηση θα έχει διαπράξει έγκλημα.
   Θα έχει δημιουργήσει τετελεσμένα.
   Το συμπέρασμα είναι ένα. Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι σωστές, θα ήταν προδοσία, θα ήταν πραγματικά εσχάτη προδοσία εάν η Ελλάδα δεν κάνει τίποτε και αφήσει τον Τούρκο να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, όπως έγινε το 1974 από τον Καραμανλή (Κύπρος) ή το 1996 από τον Σημίτη (γκρίζες ζώνες).
   Πρέπει όμως εμείς να ψηφίσουμε επιτέλους …ελληνικά, άσχετα πότε τελικά θα γίνουν οι εκλογές. Ότι δεν κάνουμε εδώ και 45 χρόνια.-

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.