Δεν ντρέπονται καθόλου πλέον. Οι διεθνείς επίσημοι φορείς ΔΝΤ, ΟΟΣΑ,World Bank, οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,Ένωση, η Eurostat, και φυσικά όλες ελληνικές κυβερνήσεις, προβλέπουν τα τελευταία 4-5 χρόνια ότι, η Ελλάδα ανακάμπτει σύντομα. Προβλέψεις της ντροπής που συνεχώς διαψεύδονται.

Πέρυσι, οι καταγεγραμμένες επίσημες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, “μετά από ελαφρά συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 0,2 % το 2015, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να επιταχυνθεί σημαντικά το 2017, λόγω τόσο της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος -μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας- όσο και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών. Επίσης προβλέπεται να συνεχιστεί η μείωση των υψηλότατων ποσοστών ανεργίας”.

Αλίμονο. Και αυτή η πρόβλεψη όπως όλες οι προηγούμενες έπεσε στο κενό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, το Δ τρίμηνο του 2016 το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,4%.

Το τραγικό είναι πως οι επίσημη προβλέψεις της ΕΕ και της κυβέρνησης τν ΣΥΡΙΖΑΝΕ αναφέρουν ότι, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7% για το 2017 και 3,1% για το 2018 ( !!!!!!).  Θα τρώμε δηλ. με χρυσά κουτάλια οσονούπω, τρομάρα μας.

Στην πραγματικότητα, με την έλευση του 2017, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση της οικονομίας χειροτερεύει. Αυτό διαφαίνεται από την πτώση του τζίρου των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής, την άπνοια στον κατασκευαστικό τομέα, την απουσία επενδύσεων.

Αλλά οι βαρύγδουποι διεθνείς και ημεδαπείς οικονομικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω απ’ όλα οι εδώ ευρωλάγνοι κυβερνώντες δεν ντρέπονται καθόλου από τις συνεχείς διαψεύσεις των αισιόδοξων προβλέψεών τους. Θα τα μπαλώσουν και πάλι με όπλο τα κατοχικά Μέσα Μαζικής Επιβολής. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι, οι ψεύτες και οι κλέφτες τους πρώτους χρόνους χαίρονται.