Θόδωρος Μεχλιζόγλου

Ο Ευρωσκεπτικισμός τείνει να γίνει (ορθώς) η κυρίαρχη τάση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επικυριαρχία της Γερμανίας στην Ένωση σε οικονομικό επίπεδο αλλά κι η αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών στα πλαίσια του Δουβλίνο 1- 2 και κυρίως 3 έχει γίνει πλέον μείζον πρόβλημα για τους λαούς της Ευρώπης.

Στα πλαίσια αυτά βλέπουμε κόμματα του συντηριτικού Εθνικισμού (Πατριωτισμού) να κυριαρχούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κάτι που αναγκάζει και πολλούς από εμάς να είμαστε υποστηρικτές τους, ελέω απουσίας μιας άλλης τάσης ή πρότασης.

Η επικράτηση βέβαια του συντηριτικού πατριωτισμού που βασίζεται κυρίως στον απομονωτισμό, είναι αποτέλεσμα των μεταναστευτικών ροών και όχι της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί κυρίως στα κράτη της Ευρωζώνης όπου η Γερμανία έχει επιβάλλει μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή.

Είναι όμως βέβαιο ότι ο συντηριτικός Εθνικισμός δεν μπορεί να έχει μέλλον διότι η δράση ως γνωστόν γεννά αντίδραση και ίσως πολύ σύντομα να έχουμε την ανατροπή αυτών των τάσεων σε αυτές τις χώρες κάτι που θα κοστίσει στην προσπάθεια της ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης στην Ε.Ε ή και της καλοδεχούμενης διάλυσης του Ευρωεκτρώματος.

Σύντομα θα πρέπει να περάσουμε σε μορφές φιλελεύθερου Εθνικισμού ή Ευρωπαϊκού αν θέλετε φιλελευθερισμού αφού μιλάμε για το ίδιο πράμγα για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Εθνικισμός και για κάποιους που προσπαθούν να προσδώσουν άλλα χαρακτηριστικά, ενοχοποιώντας την έννοια.

Είναι η μορφή Εθνικισμού που έχει τις ρίζες του στην Ευρώπη και κυρίαρχο δόγμα έχει τη λαϊκή κυριαρχία σε συνάρτηση με τον διεθνισμό που θέλει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας Εθνών – Κρατών που θα σέβονται το ένα την Εθνική κυριαρχία και την διαφορετικότητα του άλλου..

Δυστυχώς όμως στον αντίποδα του συντηριτικού Εθνικισμού υπάρχει μια επικίνδυνη μορφή ευρωσκεπτικισμού ( Βαρουφάκειος εκδοχή ) που θέλει μια άλλη ένωση, με κατάργηση των συνόρων στα πλαίσια ενός ελευθεριακού Σοσιαλισμού που προβλέπει την ένταξη όλων των μεταναστών στους κόλπους της .. Κάτι πολύ επικίνδυνο που προωθούν κάποια γνωστά κέντρα και διάφοροι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης (βλέπε Σόρος) .

Για να αποφύγουμε λοιπόν στο μέλλον μια έντονα συγκρουσιακή κατάσταση με αποτέλεσμα την επικράτηση εκ νέου των νεοφιλελέδων φιλοευρωπαϊστών που δυστυχώς είμαστε η μόνη χώρα που ενώ έχει υποστεί τα πάνδεινα από την εφαρμοφή των μνημονίων και των «λάθος συνταγών» τους επαναφέραμε στην εξουσία, θα πρέπει σύντομα να επικρατήσει ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός (Εθνικισμός) ή Ευρωπαϊκός Φιλελευθερισμός ώστε να δοθεί η χαριστική βολή στους παγκοσμιοποιητές και στο 4ο οικονομικό Ράιχ..

Όσο για κάποιους της αριστεράς που τους ενοχλεί η λέξη Εθνικισμός αλλά μερικές φορές και το Πατριωτισμός καλό θα είναι να αναγνώσουν με προσοχή τον Καρλ Μαρξ τον οποίο επικαλλούνται κατά το δοκούν ..

Καλημέρα σας .!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.