Το θράσος του Νίκου Κοτζιά είναι πράγματι άξιο θαυμασμού. Ο υπόλογος έναντι της δικαιοσύνης, μηδέποτε εκλεγμένος πρώην ΥΠΕΞ, ο άνθρωπος που ξεπούλησε τη Μακεδονία,ακολούθησε ενδοτική πολιτική έναντι της Τουρκίας αλλά και της Αλβανίας και μετέτρεψε το Υπουργείο Εξωτερικών σε προσωπικό του τσιφλίκι με διώξεις στελεχών και σκανδαλώδεις προαγωγές και τοποθετήσεις δικών του ανθρώπων, έχει το θράσος να καταγγέλλει την κυβέρνηση για διώξεις διπλωματών. Και επιπλέον, να παριστάνει τον υπερπατριώτη και να ψέγει ακόμα και το πρώην κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τον υποστηρίζει αρκούντως. Παρακάτω παραθέτουμε χωρίς άλλα σχόλια ολόκληρη τη δήλωση του φαινόμενου που ακούει στο όνομα Νικόλαος Κοτζιάς.

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

«Η πρωτοφανής δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ δεν συνάδει με την εφαρμογή αρχών χρηστής διοίκησης. Προσβάλλει δε, τα στελέχη του ΥΠΕΞ που υπηρετούν με επαγγελματισμό όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος, τιμώντας τον όρκο τους» επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς, καταλογίζοντας στη Ν.Δ. ότι «διώκει άριστα στελέχη του ΥΠΕΞ με μοναδική κατηγορία ότι αυτά ‘έκαναν καλά την εργασία τους παρόλο που η χώρα είχε τον συγκεκριμένο ΥΠΕΞ’.

Ειδικότερα, ο πρώην ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Ν. Δένδια ότι «ανακαλεί στην Αθήνα όλους τους ανώτατους διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που δεν είναι αρεστοί σε ένα παράκεντρο, παράκεντρο που δεν θέλει πατριωτική λύση για το Κυπριακό και έπαιξε με ακροδεξιές θέσεις στο ονοματολογικό». Επιπλέον, όπως αναφέρει, «ο νέος ΥΠΕΞ ακύρωσε μεταθέσεις που είχαν αποφασιστεί και προγραμματιστεί εδώ και μήνες», ενώ «έκανε και ένα πρωτοφανές ατόπημα: Ουδέποτε άλλοτε και σε καμία χώρα του κόσμου υπουργός εκδίωξε διευθυντή διπλωματικού γραφείου προηγούμενου υπουργού».

Ο κ. Κοτζιάς συνιστά στην ηγεσία του ΥΠΕΞ «να αλλάξει άμεσα ρότα και να σοβαρευτεί». «Της συνιστώ, επίσης, να πάψει να εκθέτει με την μικρόνοια πολιτική της τη χώρα διεθνώς. Να ενσκήψει, επιτέλους, με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, μακριά από προσωπικές εμπάθειες αναρμόδιων κύκλων του ΥΠΕΞ. Να μελετήσει τους φακέλους που δεν γνωρίζει. Οφείλει δε, να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης και να χτίσει περαιτέρω πάνω σε αυτές» αναφέρει.

Δηλώνει τέλος πως «ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ έχουν και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τα οποία, όπως επισημαίνει, θα πρέπει «να αντιληφθούν, δεν μπορεί να θέλουν τους καρπούς από την αναβάθμιση της χώρας και ταυτόχρονα αμαχητί να επιτρέπουν τη δίωξη όσων δούλεψαν για αυτήν».

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.