Στη “συμμορία της δραχμής” εντάσσεται πλέον η Βασίλισσα Ελισάβετ της Μ. Βρετανίας, ύστερα από την ανοιχτή τοποθέτησή της ενάντια στην “Αγία” Ευρωπαϊκή Ένωση. “Δεν καταλαβαίνω γιατί απλά να μην βγούμε από την ΕΕ;». φαίρεται να έχει δηλώσει η ίδια αποκαλύπτοντας την προτίμησή της για το Brexit και προφανώς κατ’ επέκταση και στο Grexit.

Την άποψη της Βασίλισσας αποκάλυψε πολιτική συντάκτρια του BBC λέγοντας ότι ειπώθηκε σε ιδιωτικό γεύμα, μήνες πριν το δημοψήφισμα. Στη Βρετανία προκλήθηκε σάλος, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν αποκαλύφθηκε ότι η ρεπόρτερ του BBC Laura Kuenssberg, είχε την πληροφορία του τι είπε η Βασίλισσα σχετικά με το Brexit αλλά δεν την μετέδωσε καθώς καθώς δεν μπορούσε να το διασταυρώσει από δεύτερη πηγή.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι την πληροφορία την είχε πολλούς μήνες πριν τελικά εμφανιστεί το πρωτοσέλιδο της Sun τον περασμένο Μάρτιο με τίτλο «Η Βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit». Το πρωτοσέλιδο είχε προκαλέσει αίσθηση στην διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να καταγγέλλει το δημοσίευμα ως «παραπλανητικό».

Ωστόσο, η Sun υποστήριξε το πρωτοσέλιδό της, λέγοντας ότι είχε δύο πηγές που επιβεβαίωναν τα όσα είπε η Βασίλισσα σε ένα γεύμα στο Κάστρο του Windsor με τον τότε αναπληρωτή πρωθυπουργό Νικ Κλέγκ.

Ανέστειλε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για το Brexit

Τελικά, η σαφής προτίμηση της Βασίλισσας υπέρ του Brexit, αναδεικννύεται από την πρωτοφανή της ενέργεια να εγκρίνει το σχέδιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Σε σχετική ανακοίνωση από Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος αναφέρεται πως η λειτουργία του κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

«Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει σε σφοδρές αντιδράσεις των “Ευρώφιλων” με επικεφαλής τον επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμυ Κόρμπιν. αλλά το παιχνίδι το έχουν χάσει, όπως έχουν χάσει και την προτίμηση της πλειοψηφίας του Βρετανικού λαού

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.