Ορατό είναι το σκληρό μέτωπο ΗΠΑ – Βρετανίας ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας, με στόχο τη διάλυσή της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με δηλώσεις του αμέσως μετά την απόφαση της Ελισάβετ να αποδεχθεί το κλείσιμο της Βρετανικής Βουλής, τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Τζόνσον, με μία κίνηση που στρέφεται ευθέως ενάντια στις Βρυξέλλες και ειδικότερα κατά της Γερμανίας.

Η αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Μ. Βρετανία του Τζόνσον συνοδεύεται με μία προνομιακή διμερή εμπορική συμφωνία Βρετανίας – ΗΠΑ. Αυτό  μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για την Γερμανία, την Ευρωζώνη και την Ε.Ε, πολύ περισσότερο που οι τελευταίες βιώνουν μία μακρόσυρτη οικονομική και πολιτική κρίση, η οποία έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι η Βρετανική οικονομία, παρά τις “Κασσάνδρες“, που προέβλεπαν  λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, δεν πρόκειται να γνωρίσει, λόγω σκληρού Brexit, αποσταθεροποίηση. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ανακτώντας πλήρως την δυνατότητα άσκησης εθνικής οικονομικής πολιτικής σε όλους τους τομείς και σε συνάρτηση με τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν, μπορεί να γνωρίσει οφέλη και ισχυρή ανάπτυξη.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.