Δημοκρατία αλά καρτ, δηλ. όπως τους βολεύει, είναι η θέση των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην επιλεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και επιτίθενται στον Μπόρις Τζόνσον γιατί πρότεινε στη Βασίλισσα Ελισάβετ την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων, για να διευκολυνθεί στους χειρισμούς του για το Brexit και αυτό έγινε αποδεκτό.

Οι εκούσιοι ή ακούσιοι υπηρέτες της Νέας Τάξης και της Ευρώπης της Γερμανίας, επιτίθενται στον Τζόνσον και όχι στη Βασίλισσα που αξιοποίησε μια παραδοσιακή δυνατότητα που της παρέχει το άγραφο Σύνταγμα της Μ. Βρετανίας σε ειδικές περιπτώσεις, ακολουθώντας πιστά τη βασική δημοκρατική αρχή, ότι, η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Η έξοδος της χώρας από την ΕΕ ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αυτό είναι που λυσσαλέα προσπαθούν να ανατρέψουν όσοι επικαλούνται τη δημοκρατία για να επιβάλουν τον σκοπό τους. Η “κολοτούμπα”  σύμφωνα με τα καθ’ ημάς, αναγορεύεται σε θεσμό για σημαντικές αποφάσεις που δεν βολεύουν τη Νέα Τάξη και την Ευρώπη της Γερμανίας.

Παρ’ όλο τον ξεσηκωμό που υποκινούν και διογκώνουν τα συστημικά  ΜΜΕ,  τη θύελλα αντιδράσεων όπως την αποκαλούν για τον ελιγμό του Τζόνσον, μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Syrvation έριξε βόμβα στις ελπίδες του κατεστημένου για κολοτούμπα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το  52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ μόλις το 29% ότι έπρεπε να απορρίψει το αίτημα του πρωθυπουργού.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Τόρηδες που είχαν καταποντιστεί στην τρίτη θέση υπό την ηγεσία της Τερέζα Μέυ, ανακάπτουν εντυπωσιακά και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση υπό την ηγεσία του Τζόνσον και με μεγάλη διαφορά από τους εργατικούς του Κόρμπιν, ο οποίος τάσσεται ουσιαστικά με το μέρος του Brimain. Οι Τόρηδες εξασφαλίζουν ποσοστό 31% έναντι 24% των Εργατικών και μάλιστα, έχοντας διευρύνει κατά τρεις μονάδες το προβάδισμά της σε σχέση με προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας της 11ης Αυγούστου.

Οι Φιλελεύθεροι έρχονται τρίτοι με 21% και το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ τέταρτο με 14%, οι υποστηρικτές του οποίου αν προστεθούν στο 31% που στηρίζουν τον Τζόνσον,συναποτελούν το 45% του εκλογικού σώματος. Τέλος, ένας στους πέντε ψηφοφόρους των Εργατικών θεωρεί ότι, ο Τζόνσον κάνει καλή δουλειά και ότι έχει μεγαλύτερη επαφή με τους πολίτες απ’ ό,τι ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ θεωρούν ότι η νέα αρχηγός των Φιλελευθέρων Τζο Σουίνσον θεωρείται καταλληλότερη απ’ τον Κόρμπιν για πρωθυπουργός.

Ο  “αριστερος” Τζ. Κόρμπιν στο πλευρό της Ευρώπης της Γερμανίας !

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζ Κόρμπιν, παλιός “φανατικός” της μη ένταξης της Βρετανίας στην Ε.Ε και μετέπειτα αντί-Ε.Ε ακτιβιστής, έχει καταλήξει σήμερα υποστηρικτής του Brimain και στην ουσία αναδεικνύεται σε μια γκροτέσκα “αριστερή” φιγούρα φίλη των Γερμανών ! Αδιαφορεί για τη λαϊκή κυριαρχία, όπως αποτυπώθηκε στο  δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, πολύ περισσότερο τώρα που η αλαζονική αδιαλλαξία των Βρυξελλών δεν επέτρεψε αξιοπρεπή συμφωνία, επιδιώκοντας να ταπεινώσει την Βρετανία και να τη χρησιμοποιήσει ως φόβητρο και για άλλες χώρες που θα επιθυμούσαν να δραπετεύσουν από την γερμανική ευρωφυλακή.

Πέραν αυτού, ο Τζ. Κόρμπιν, τασσόμενος τελικά και ουσιαστικά υπέρ του Bremain, χάρισε στους συντηρητικούς το έδαφος της εκμετάλλευσης των αισθημάτων βαθιάς εθνικής αξιοπρέπειας των λαϊκών Βρετανικών στρωμάτων, τα οποία αισθάνονταν απέχθεια απέναντι στη Γερμανική μπότα και αλαζονεία στην Ευρώπη. Παράλληλα με τη στάση του αυτή, ο ηγέτης των Εργατικών έρχεται σε σύγκρουση με τις βαθιές πολιτιστικές παραδόσεις και καταβολές ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Βρετανικού λαού.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.