Με ψήφους 308 έναντι 301 υπερψηφίστηκε πρόταση νομοσχεδίου της αντιπολίτευσης με τη συνέργεια ανταρτών βουλευτών των Τόρις, με σκοπό να υποχρεωθεί ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να καθυστερήσει το Brexit για τρεις μήνες.  Σε αυτό το αποτέλεσμα οδηγήθηκε αργά το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 2019, η πολύωρη θυελλώδης συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το επίμαχο θέμα που ταλανίζει τη χώρα εδώ και καιρό. Η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως πρόταση μομφής στον πρωθυπουργό και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον τελευταίο από την άμεση προκήρυξη εκλογών με διακύβευμα την έξοδο ή όχι από την ΕΕ με ή χωρίς διαπραγματεύσεις.

Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι : «Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής.Αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ να αχρηστεύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραδώσουν την εξουσία στην αντιπολίτευση, τότε το επόμενο λογικό βήμα για αυτόν τον πρωθυπουργό είναι κάτι που δεν το θέλει, να πάει σε εκλογές.Τότε ο βρετανικός λαός θα μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε o ίδιος, αποσαφηνίζοντας ότι όσοι Συντηρητικοί ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις”.

Οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως ένα νέο δημοψήφισμα για το ίδιο θέμα, με περισσότερο πιθανή τη νίκη του Τζόνσον και την χωρίς άλλη αναστολή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Έτσι, η νίκη της αντιπολίτευσης μπορεί να θεωρηθεί ως “Πύρειος νίκη” και μένει να αποδειχτεί αν ήταν ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον που επεδίωξε μια τέτοια εξέλιξη.

Γεγονός είναι ότι, στο Λονδίνο παίζεται τώρα σε μεγάλο βαθμό το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης της Γερμανίας, η οποία έχει ρίξει όλα τα χαρτιά της στον μεγάλο πόλεμο με διακύβευμα την επιβίωσή της στο μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι, οι Βρετανοί, με αρχηγό τον φιλέλληνα Μπόρις Τζόνσον,θα είναι εκείνοι που για άλλη μια φορά θα τεθούν επικεφαλείς του πολέμου και της νίκης ενάντια στην οικονομική κατάκτηση της Ευρώπης από το 4ο Ράϊχ.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.